Gayrimenkul sektörü salgın sonrasına hazırlanıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Gayrimenkul sektörü salgın sonrasına hazırlanıyor

Gayrimenkul sektörü salgın sonrasına hazırlanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2020 Pazar - 13:42Güncelleme: 31 Mayıs 2020 Pazar - 13:42
Gayrimenkul sektörü salgın sonrasına hazırlanıyor

Denizli’de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Ateş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Gülin Coşkun, sektörün coronavirüs salgını sonrasına hazırlandığını söyledi.

Günlük hayatta yaşanan önemli kısıtlamaların her sektörde olduğu gibi inşaat ve gayrimenkul sektörü üzerinde de bir etki yarattığını ifade eden Gülin Coşkun, tedbir amacıyla ertelenen ve salgın sürecinde ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar nedeniyle hem gayrimenkul alım hem de mali kaynak oluşturmak adına satış taleplerinde artış beklendiğini belirtti.

Salgının toplumsal hayat, tüketici tercihleri ve diğer ekonomik değişkenler üzerinde yaratacağı etkilerin önümüzdeki dönemde de ekonomik hayatta belirleyici olacağını, inşaat ve gayrimenkul sektörünün dünyadaki bu değişimlere bağlı olarak kendisine yol çizmek durumunda olduğunu ve bu nedenle inşaat sektörü değişkenlerinin çok dikkatli bir biçimde ve belli bir vadede analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Coşkun, “Piyasanın dinamikleri ve beklentileri pandeminin yarattığı değişimlerin analizleri içinde düşünülmesi gerekmektedir.” dedi.

“SALGIN SONRASI SATIŞLARDA ARTIŞ BEKLENİYOR”

Salgın sonrası satışlarda artış beklediklerini kaydeden Coşkun, “Covid - 19 salgını gayrimenkul sektörünü durağanlaştırsa da salgın sonrası ciddi bir talep artışı bekliyoruz. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz sakin günleri bu artışı karşılayacak hazırlıkları yaparak geçiriyoruz. Salgın süreci tüketicilerde yeni alışkanlıklar oluşturdu. Bunları iyi gözlemlemek ve doğru analiz etmek ve talepleri bu alışkanlıklara göre adapte etmek önemli” diye konuştu.

“GAYRİMENKULUN DİJİTALLEŞMESİ HIZLANACAK”

Covid -19 küresel salgını sonrası gayrimenkulün de dijitalleşmesinin hızlanacağını belirten Coşkun bu dönemle birlikte sektörde yapay zeka, blockchain ve big data gibi konuların da önemli yer tutacağını, sektörde yalnızca dijital dönüşümü gerçekleştirenlerin ayakta kalabileceğini ifade etti.

“EĞİLİM BÜYÜME YÖNÜNDE OLACAK”

Türk inşaat ve konut sektörü büyüyen Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olmaya devam edeceğini ifade eden Coşkun, “Demografik ve ekonomik gelişmeler göz önüne alınıp dünya ile kıyaslandığında sektörün daha çok potansiyel içerdiği görülecektir. Dolayısı ile gerek ülkemiz ile ilgili gerekse sektörle ilgili istikrar ve dinamik yapı devam ettikçe orta vadede eğilim büyüme yönünde olacaktır” yorumunu yaptı