DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen: Konaklama vergisi ciddi yük getirecek – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen: Konaklama...

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen: Konaklama vergisi ciddi yük getirecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ekim 2019 Cuma - 17:26Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma - 17:26
DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen: Konaklama vergisi ciddi yük getirecek

Denizli Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, konaklama vergisinin turizm sektörünü ciddi bir yük getireceğini belirtti.

Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı için tüm ciro üzerinde binde 7,5 pay alınmasının ardından, tesislerin tüm gelirleri üzerinden yüzde 2 konaklama vergi alınmasıyla ilgili düzenleme, sektör temsilcilerinin tepkisini çekti.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, konuyla ilgili açıklamasında, “Ülkemizde istihdama en büyük desteği sağlayan, reel döviz girişi oluşturan, turizm sektörümüzün üzerine getirilen konaklama vergisi, sektörün üzerine ciddi bir yük oluşturacak, turizm sektörüne yatırım yapmayı düşünen yatırımcılarıda sektörden uzaklaştıracaktır” diyerek, şunları kaydetti:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, yeni oluşturulan ve tüm konaklama tesislerinin cirosu üzerinden binde 7,5 alınacak Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı payından sonra, sektörümüzle istişare edilmeden konaklama tesislerinin tüm gelirleri üzerinden alınılması düşünülen yüzde 2 lik Konaklama Vergisi, turizmcilerin maliyetlerini gözden geçirmesine, hizmet kalitesinin istemeden azaltmasına, yeterli istihdam arttıramamasına neden olacaktır.

Tüm dünyada turizm üzerindeki vergiler düşürülüp destekler attırılırken, Türk turizminin tüm dünya ülkeleriyle rekabet edebilmesi için sektöre daha fazla destek verilmesi gerekir. Turizm sektörü olarak, ilgili kanunun tekrar gözden geçirilmesi beklentimiz ve dileğimizdir.”