Denizlili gencin şirketi, yerli teknoloji ülkeye nefes aldıracak – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizlili gencin şirketi, yerli teknoloji ülkeye...

Denizlili gencin şirketi, yerli teknoloji ülkeye nefes aldıracak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2020 Çarşamba - 12:40Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba - 12:40
Denizlili gencin şirketi, yerli teknoloji ülkeye nefes aldıracak

Denizlili Cemal Erdoğan’ın 20 bin lira sermayeyle kurduğu Biosys, 8 yılda yerli solunum cihazında söz sahibi oldu. Erdoğan, şirketin ürettiği yerli sağlık cihazlarının bütün haklarını Sağlık Bakanlığına devrettiklerini, kendilerinin bu süreçte üretimde olacağını belirtti.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin yerli solunum cihazı üretimine başlayacağını, bu çalışmanın yerli bir startup'la birlikte yapılacağını açıklamasının ardından gözler Türkiye'nin ilk ve tek yerli mekanik ventilatör üreticisi Biosys Biyomedikal firmasına çevrildi. Biosys'in kurucusu Cemal Erdoğan, "Bu yola çıkarken içimizde ülkemize karşı bir vefa duygusu vardı. Geliştirdiğimiz aletin ülkemizin salgınla verdiği mücadelede kullanılacak olması bizim için gurur verici. Türkiye'nin koronavirüsle verdiği mücadelede üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Biyovent marka yoğun bakım tüpü mekanik ventilatör cihazımızı ülkemize ve tüm insanlığa kazandırmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

HAKLAR BAKANLIKTA

Şirketin kurucu başkanı Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre, Biosys Biyomedikal, geliştirdiği yerli sağlık cihazlarının bütün haklarını Sağlık Bakanlığı'na devretti. Üretimle ilgili süreçler ise bundan sonra bakanlığın koordinasyonunda devam edecek. Ürünü geliştiren ekip olarak üretim sürecine her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyleyen Erdoğan, "Elbette biz de üretim sürecinin içinde olacağız, bu süreçte sahip olduğumuz her türlü bilgiyi vereceğiz" dedi.

3 MÜHENDİS, 2 DOKTOR

Biosys, 2012'de Cemal Erdoğan, yoğun bakım doktoru ağabeyi ve Denizli Erbakır Fen Lisesi'nden arkadaşı tarafından Ankara'da kurulmuş. Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, sağlık sistemi ihtiyaçlarına yüzde 100 milli tasarımlarla cevap oluşturacak bir vizyonla ve tamamen yerli sermaye kurulan şirketi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekliyor. 3 mühendis ve 2 doktorun çalışmalarıyla halen faaliyetlerini sürdüren şirket Türkiye'de alanında ilk sıralarda yer alıyor.

ŞİRKETİ 20 BİN TL SERMAYEYLE KURDU

1985 doğumlu olan Cemal Erdoğan, Denizli Erbakır Fen Lisesi mezunu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü'nü burslu olarak kazanan Erdoğan, öğretmen bir anne-babanın çocuğu. Şu anda tüm konsantrasyonunu ürünün üretim sürecine verdiklerini söyleyen Erdoğan, "Hatırladığım kadarıyla kuruluş sermayemiz 20 bin liraydı. Ancak ağabeyim ve arkadaşım ortaklıktan ayrıldı. Halen ağabeyimden danışmanlık desteği alıyorum. İnşallah virüs salgının tedavisine ürünümüz katkı sunacak. Tüm konsantrasyonumu bundan sonraki sürece veriyorum" dedi.