Kuyumcular kepenk indirdi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Kuyumcular kepenk indirdi

Kuyumcular kepenk indirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mart 2020 Salı - 15:07Güncelleme: 24 Mart 2020 Salı - 15:07
Kuyumcular kepenk indirdi

Coronavirüs salgını dünyada can almaya devam ederken, Denizli’de kuyumcular da korunma önlemleri kapsamında “kepenk kapatma” kararı aldı.

Çin’de başlayan ve dünya genelinde yaklaşık 382 bin insanda görülen coronavirüs insana yaşamını tehdide devam ediyor. Virüse karşı Denizli’de alınan önlemlere sarraflar ve kuyumcular da katıldı. Alınan karar kapsamında kentteki yaklaşık 170 kuyumcu iş yerlerini kapatma kararı aldı.

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, kapatma kararıyla ilgili “Yönetim kurulumuzun aldığı karar gereği bugün saat 15.00’ten itibaren 30 Mart Pazartesi gününe kadar faaliyetlerimize tüm kuyumcular olarak ara verdik. Bundaki en büyük neden bizlerin sürekli müşterilerimiz ile parayla temas halinde olmamız. Bu da risk oranını çok hızlı şekilde yükselttiği ve enfekte olma riski taşıdığımız için, böyle bir kararı geçici süre uygulama kararı aldık. Bunu da vatandaşlarımızın anlayış ile karşılayacağını umuyorum” açıklamasını yaptı.

“ALTIN KARABORSA GİBİ İŞLEM YAPMAYA BAŞLADI”

Alınan kararda belirsiz fiyatların olması ve altının karaborsa ihtimali olma ihtimalinin de etkisinin olduğunu belirten Yıldırım, “Maalesef vatandaşlarımızın evde kal çağrısını rağmen ısrarla dışarıya çıkmış olmaları ve bilinçsiz bir şekilde dışarıda dolaşmaları riski arttıran en önemli faktörlerden biri. Bunun yanında İstanbul Kapalıçarşı’nın yine riskten dolayı kapatılmış olması ve sağlıklı bir fiyatlandırma yapılamadığından dolayısıyla fiyatlar büyük makas açıldı. Neredeyse altın da kara borsa gibi işlem yapmaya başladı. Dolayısıyla böyle sağlıksız ortamda hem ticari olarak hem de fiziksel olarak iş yapmak bize çok doğru gelmiyor. Burada vatandaşlarımızın da mağdur olmasını istemiyoruz. Dolayısıyla böyle bir karar aldık” dedi.

DENİZLİ (İHA)