Denizli’de İşverenler ile iş arayanlar DENİF’te buluştu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’de İşverenler ile iş arayanlar DENİF’te...

Denizli’de İşverenler ile iş arayanlar DENİF’te buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Kasım 2019 Cuma - 14:36Güncelleme: 15 Kasım 2019 Cuma - 14:36
Denizli’de İşverenler ile iş arayanlar DENİF’te buluştu

İşverenler ile iş arayanları bir araya getiren Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DENİF), sekizinci kaz kapılarını açtı.

Fuarın açılış törenine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, SGK İl Müdürü Mehmet Baltacı, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık,kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile işverenler ve vatandaşlar katıldı.

KARAHAN: İŞVERENLER BAŞ TACIMIZ

Vali Hasan Karahan törende yaptığı konuşmada istihdamın önemine dikkat çekerek, “İstihdam önemli, işsizlik önemli. İşveren demek, cenabı Allah’ın rezzak sıfatının taksiminde görevlendirilmiş adam demek. Onun için onların kıymeti bizim için önemli, hepsi baş tacımız. Denizli’miz önemli bir sanayi şehri, tarım şehri. Dolayısıyla istihdamda burada diğer şehirlere göre avantajlı durumdayız. İlimize yatırım yapan işverenlerimizden, bugün de bu fuara özel beş yüz civarında istihdam bekliyorum” dedi.

ZOLAN: İSTİHDAM İŞ VE AŞ DEMEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, fuarın iş arayan ile çalıştıracak personel arayanı buluşturan güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, “İstihdam, iş ve aş demek, insanların çalışabilme imkanını sunmak demek, çalıştığında işe yaraması demek. Bu noktada İŞKUR fazlaca aktif hale geldi. Esas olan işçi arayan ile iş talep edeni uygun olacak şekilde buluşturmaktır. Umut ediyorum ki bu fuarımız da bu temennimize vesile olacaktır” diye konuştu.

IŞIK: İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İŞKUR ÖNCÜ

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık da konuşmasında, Türkiye İş Kurumunun kendini yenileyerek, işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılmasında öncü bir rol üstlendiğini, bu yıl sekizincisi düzenlenen Denizli İstihdam ve İnsan Kaynakları Fuarı’nda 50’ye yakın firmanın stant açtığını söyledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı ve protokol üyeleri açılan stantları ziyaret etti.