İş insanı Kıbrıslıoğlu ve 2 şirketi hakkında konkordato kararı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İş insanı Kıbrıslıoğlu ve 2 şirketi...

İş insanı Kıbrıslıoğlu ve 2 şirketi hakkında konkordato kararı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2019 Perşembe - 13:18Güncelleme: 5 Eylül 2019 Perşembe - 13:19
İş insanı Kıbrıslıoğlu ve 2 şirketi hakkında konkordato kararı

Denizli iş dünyası bir konkordato ilanıyla daha sarsıldı. Bir dönem Denizlispor Kulubü Başkanlığı da yapan Hasan Kıbrıslıoğlu’nun iki şirketi hakkında konkordato kararı verildi. Kıbrıslıoğlu için mahkeme kişisel konkordato kararı da verdi ve inceleme için geçici süre tanıdı.

Denizli’de bir ara yoğunlaşan ve daha sonra duran konkordato ilanları yeni bir kararla gündeme bomba gibi düştü. Bu kez konkordato ilanı, daha çok iletişim ürünleri üzerine faaliyetiyle tanınan iş insanı Hasan Kıbrıslıoğlu’ndan geldi.

Kıbrıslıoğlu Elektronik Dağıtım Reklam Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’nin başvurusunu inceleyen Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, esas 2019/727 sayılı kararıyla 21 Ağustos’tan geçerli olmak üzere üç ay geçici mühlet tanıdı.

Mahkeme, Kıbrıslıoğlu İletişim Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin başvurusu üzerine de, esas no: 2019/728 sayılı kararıyla yine 21 Ağustos’tan başlamak üzere üç ay geçici süre verdi.

KİŞİSEL KONKORDATO DA İLAN ETTİ

İş insanı Hasan Kıbrıslıoğlu, ayrıca kişisel konkordato talebinde de bulundu. Bu talebi inceleyen mahkeme, 2019/729 sayılı kararla bu başvuruyu da kabul ederek, üç aylık geçici süre tanıdı.

Bu üç kararın ardından inceleme yapmak üzere komiser görevlendirmesi yapıldı. Bu süre içinde konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşmayacağı konusunda incelemelerde bulunulacak.

Fotoğraf: Engin ÜNAL