Denizli’de ekmeğe zam yapılacak mı? Fırıncılar Odasından açıklama geldi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’de ekmeğe zam yapılacak mı? Fırıncılar...

Denizli’de ekmeğe zam yapılacak mı? Fırıncılar Odasından açıklama geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2020 Çarşamba - 14:54Güncelleme: 8 Ocak 2020 Çarşamba - 14:54
Denizli’de ekmeğe zam yapılacak mı? Fırıncılar Odasından açıklama geldi

Türkiye genelinde ekmeğe zam yapılacağı yönündeki haberler “Denizli’de de zam olacak mı” sorusunu gündeme getirdi. Yaşanan belirsizliği Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, düzenlediği basın toplantısıyla sonlandırdı.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, 2019’un ülkemizde ve dünyada sıkıntılı geçtiğini, küresel ticaret savaşlarının Türkiye’yi de etkilediğini, ekonomik politikalardaki belirsizliklerin, TL’nin dolar ve diğer para birimleri karşısında ciddi değer kaybının tüketici fiyatlarına yansıdığını söyledi.

Olumsuzluklara rağmen karamsarlığa değil birlikte üretmeye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Karadaban, “İçe kapanarak değil, değişerek ve dönüşerek çıkabileceğimiz bir yeni dünya kuruluyor. Denizli Fırıncılar Odası olarak Türkiye’nin güçlü ve lider bir ülke olması için çözümler sunmaya, birlikte ortak aklı ortak bir vizyonla oluşturmaya önem veriyoruz. Bizim yıllardır titizlikle üzerinde durduğumuz konu, sağlıklı, kaliteli ve hijyen kurallarına uygun ucuz ekmeği üretip halkın tüketimine sunmaktır. Yani vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeği en uygun, ucuz ve sağlıklı bir şekilde nasıl üretebilirizin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Yanıtı merakla beklenen zam konusuna yanıt veren Karadaban, “Ekmeğin ana maddelerine gelen zamların fırıncı esnafımızı zor durumda bıraktığının farkındayız. Lakin ülkenin durumu göz önüne alarak bizler de milli duruş sergilemeye devam edeceğiz’. Son zamanlarda bazı şehirlerde ekmek fiyatlarına ilişkin yapılan düzenlemeler Denizlimiz için geçerli değildir” diye konuştu.