Aslan Tekstil konkordato ilan etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Aslan Tekstil konkordato ilan etti

Aslan Tekstil konkordato ilan etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2018 Çarşamba - 10:03Güncelleme: 3 Ekim 2018 Çarşamba - 10:30
Aslan Tekstil konkordato ilan etti

Denizli’de bir tekstil şirketi daha içinde bulunduğu ekonomik darboğaz nedeniyle konkordato yolunu seçti. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, Aslan Tekstil ile ilgili konkordato kararı verdi ve üç ay süre tanıdı.

Ekonomik kriz sıkıntılı olan şirketleri zorlarken, Denizli iş dünyası yeni yeni bir konkordato kararıyla sarsıldı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yerleşik olan Aslan Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş., ekonomik sıkıntıları aşamayınca konkordato yolunu seçti.

Yapılan başvuru üzerine Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, Aslan Tekstil ile ilgili konkordato kararı verdi. Mahkemenin 21 Eylül 2018 esas no: 2018/1092 ve esas 1 sayılı kararıyla şirket için üç aylık geçici mühlet kararı verildi.

Konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşmamasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla 7101 saylı kanunla değişik İKK’nun 287/3. maddesi gereğince, davacının sunduğu tablodaki alacak sayısı ve miktarı göz önünde bulundurularak çalışma yapması için şirkete geçici komiser atanacak.

Bu arada alacaklıların ilandan itibaren 7 gün içinde dilekçe ile mahkeme dosyasına itiraz ederek, konkordato ilanını gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte sunarak, kararın kaldırılmasını isteyebilecek.

Denizli'de daha önce de Başarı Tekstil Sanayi ve >Ticaret Anonim Şirketi hakkında üç ay süreyle geçici konkordato kararı verilmişti.