TKDK’dan çiftlik faaliyetlerine 60 milyon avroluk destek – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. TKDK’dan çiftlik faaliyetlerine 60 milyon avroluk...

TKDK’dan çiftlik faaliyetlerine 60 milyon avroluk destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2019 Pazartesi - 18:08Güncelleme: 17 Haziran 2019 Pazartesi - 18:08
TKDK’dan çiftlik faaliyetlerine 60 milyon avroluk destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Programı” kapsamında, 6. başvuru çağrı ilanına çıktı. Söz konusu programın destek bütçesi 60 milyon avro olarak açıklandı.

TKDK İl Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, 17 Haziran itibariyle IPARD II programı 6. başvuru çağrı ilanına çıkıldığı, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” kapsamında bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji tesislerinin kurulumuna yönelik yatırımların destekleneceği belirtildi.

BAŞVURULAR 8 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Açıklamada, başvuruların 8 Temmuz’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK il koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacağı, online proje başvuru sisteminin 20 Ağustos günü saat 21.00’de kapatılacağı, başvuruların son teslim tarihinin 23 Ağustos’ta sona ereceği, destek oranının yüzde 55 ve toplam destek bütçesinin 60 milyon avro olduğu kaydedildi.

YATIRIM SÜRESİ 18 AY

Altıncı başvuru çağrı ilanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım sürelerinin en fazla 18 ay olarak planlandığı, taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilerin başvuru çağrı rehberinde yer aldığı ifade edildi.

TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, “IPARD II Programının altıncı çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Uzun süredir beklediğimiz bu çağrıdan tüm Denizlili yatırımcılarımızın faydalanmaları için yatırımcılarımızdan hızlı davranmalarını istiyoruz. Başvurular hakkında detaylı bilgiler kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ve il koordinatörlüklerinden temin edilmelidir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir” dedi.