Denizli ihracatı ocakta yüzde 5 arttı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli ihracatı ocakta yüzde 5 arttı

Denizli ihracatı ocakta yüzde 5 arttı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Şubat 2020 Pazartesi - 14:36Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi - 14:36
Denizli ihracatı ocakta yüzde 5 arttı

Denizli’den yapılan ihracat, ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 artışla 206 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ocakta Denizli’den yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 206 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Memişoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kayıtlarına göre ise Denizli’den yapılan ihracatın yüzde 3.2 artarak 260 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

2020’ye artışla başlamanın motivasyon yarattığını ifa6de eden Memişoğlu, “Yıl boyunca da ihracatımızın, hedeflerimize paralel olarak artması ve ülkemiz ekonomisine katkısını sürdürmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin en çok ihracat gerçekleştiren 9. kenti olan Denizli, Avrupa’dan Amerika’ya, Uzak Doğu’dan Afrika’ya kadar yaklaşık 180 ülkeye ihracat yapıyor ve dünyanın neredeyse her noktasıyla iletişim halinde. Bu sebeple dünya ticaretinde yaşanan gelişmeler ihracatımız adına oldukça önemli ve birliğimiz tarafından da yakından takip ediliyor” dedi.

Corona virüsü seyrinin de dünya ekonomisi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, “Çin’de benzer şekilde 2002 yılının son aylarında SARS virüsü ortaya çıkmıştı ve küresel ekonomide 40 milyar dolarlık kayba yol açmıştı. Ancak bahsi geçen dönemde Çin ekonomisinin büyüklüğü 1,5 trilyon dolardı. Bugün ise Çin ekonomisinin 10 kata yakın büyüyerek 15 trilyon dolara ulaştığını görüyoruz. Yani Çin, o döneme kıyasla ekonomik ağırlığı daha fazla olan bir ülke. 2020 yılının hemen başında böylesine beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalmanın dünya ekonomisi üzerinde yeni bir baskıya yol açabileceğini söylememiz mümkün” ifadelerini kullandı.