Denizli ihracatı ağustosta %6 azaldı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli ihracatı ağustosta %6 azaldı

Denizli ihracatı ağustosta %6 azaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2019 Çarşamba - 15:56Güncelleme: 4 Eylül 2019 Çarşamba - 15:56
Denizli ihracatı ağustosta %6 azaldı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) verilerine göre, ağustos ayında ilden yapılan ihracat yüzde 6 geriledi.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince ağustos ayında yapılan ihracat yüzde 6 azalarak, 190 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi. Memişoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kayıtlarına göre de Denizli ihracatının geçen yüzde 4,8 azalarak 252 milyon dolarda kaldığını belirtti.

Dünya ticaretinde yaşanan riskler ve belirsizlikler devam ettiğini, özellikle ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarıyla daha da belirgin hale gelen korumacılık eğilimlerinin küresel ticaretin seyrine ilişkin beklentilere dair ipuçları verdiğini ifade eden Memişoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Küresel ekonominin ivme kaybetmeye başladığı bu dönemde uygulanacak ihracat stratejileri ve eylem planlarının her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu noktadan hareketle, 11. Kalkınma Planı’ndaki hedeflerimiz paralelinde Cumhuriyet tarihimizde ilk kez açıklanan İhracat Ana Planı’nın ihracatçılarımız için çok önemli bir yol haritası olduğunu söyleyebiliriz. Makine, otomotiv, elektrik-elektronik, kimya ve gıda endüstrisi sektörlerine yönelik hazırlanan ve aralarında ABD, Çin, Rusya gibi dünya ticaretinde söz sahibi olan ülkelerin yer aldığı 17 hedef ülkeye odaklanılan planda, ülkemiz ihracatındaki payı yüzde 3,5 olan yüksek teknolojili ürün ihracatımızın yüzde 5 seviyelerine çıkarılması hedefleniyor. Küresel ticaretin böylesine dalgalandığı, belirsizliklerin bir türlü sonlanmadığı bir süreçte; yeni pazarlara, yeni ve katma değeri yüksek ürünler sunmanın öneminin bilincindeyiz.”