Aynes Gıda, konkordato ilan etti – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Aynes Gıda, konkordato ilan etti

Aynes Gıda, konkordato ilan etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Aralık 2018 Salı - 21:08Güncelleme: 19 Aralık 2018 Çarşamba - 22:54
Aynes Gıda, konkordato ilan etti

Türkiye’de sektörünün büyükleri arasında yer alan ve 500 büyük kuruluşu listesinde bulunan Aynes Gıda, konkordato ilan etti. Şirket, 2016 yılında da iflas erteleme talebinde bulunmuştu.

Acıpayam ilçesinde üretim yapan ve FETÖ davaları kapsamında kayyum atanan ve kısa bir süre önce bu karar kaldırılarak sahiplerine iade edilen Aynes Gıda, bu kez konkordato ilan etti. Şirketin yüksek miktarda tahvil borcunu çeviremediği ileri sürülüyor.

Konkordato ilanıyla ilgili şirketten yapılan açıklama şöyle:

“Bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle işletmenin bütünlüğünün bozulmaması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, tüm çalışanların ve diğer paydaşların haklarının korunması, alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuşmalarını temin etmek amacıyla Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2018/662 esas sayısı ile konkordato talebinde bulunmuş olup, ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunu'nun 287'inci maddesi gereğince şirketimizin 3 aylık süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerini durdurmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır.”

2016’DA İFLAS ERTELEME İSTEMİŞTİ

Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Aynes Gıda, içinde bulunduğu mali koşullar nedeniyle Şubat-2016’da da iflas ertelemesi talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

KAYYUM KARARI YENİ KALDIRILMIŞTI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında aralarında eski Aynes firmasının yöneticilerinin de bulunduğu 21 sanık hakkında “FETÖ’ye üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, soruşturma kapsamında Aynes ve Okyanus adlı şirketlere kayyum atanmış, geçen hafta da bu karar kaldırılmıştı.