DENİB’in gözü 5.8 milyon ABD’li kadında – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENİB’in gözü 5.8 milyon ABD’li kadında

DENİB’in gözü 5.8 milyon ABD’li kadında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2019 Çarşamba - 12:45Güncelleme: 30 Ocak 2019 Çarşamba - 12:45
DENİB’in gözü 5.8 milyon ABD’li kadında

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Turkish Towels markasıyla ABD pazarında daha etkin olabilmek için agresif bir tanıtım çalışmasına yöneldi. Bu amaçla tanıtım yüzü olacak dünyaca ünlü bir isimle görüşmeler yapılırken, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, hedef kitlenin yıllık geliri 85 bin ile 105 bin dolar arasında olan Ceny teyzeler olduğunu açıkladı.

 

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 2018’in değerlendirmesini yaptı, 2019 yılı ve yurt dışı pazarlara yönelik planlanan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Denizli’den TİM kayıtlarına göre geçen yıl yapılan ihracatın yüzde 10.4 oranında artarak 3 milyar 370 milyon dolara yükseldiğini, DENİB kayıtlarına göre de yüzde 4 artışla 2 milyar 544 milyon dolara olarak gerçekleştiğini bildiren Memişoğlu, Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat rakamını yakalayan Denizli’nin 2019 hedefinin 3,5 milyar dolar olduğunu belirtti.

HEDEF PAZARLAR

Denizli’den en fazla ihracatın 377 milyon dolar ile İngiltere’ye (Birleşik Krallık) yapıldığını, bunu 274 milyon dolar ile Almanya ve 208 milyon dolar ile ABD’nin izlediğini ifade eden Memişoğlu, AB ülkelerinin toplam ihracattaki payının yüzde 64 olduğunu, ancak ABD’nin daraldığını, ABD’nin kendi içinde sorunlar yaşadığını, bunun da Çin, Hindistan, Meksika ve Rusya’yı hedef pazarlar olarak öne çıkardığını söyledi.

“SENDEN İHRACATÇI OLUR” PROJESİ

DENİB’in çalışmalarıyla da ilgili bilgi veren Memişoğlu, “İlçelere yönelik ‘Senden İhracatçı Olur’ adı altında bir çalışma başlattık. Proje kapsamında 17 belediye başkanı ile görüştük, 11’i bize toplantılar için salon tahsis etti. Hedefimiz küçük esnafa, ilçedeki ustaya ulaşmak, onların ürettikleri ürünlerle yurt dışı pazarlara açılmalarını sağlamak. Projemiz başarılı bir şekilde sonuçlanırsa Türkiye’ye örnek olacak ve bakanlık diğer illere taşıyacak” dedi.

CENY TEYZELERE ULAŞILACAK

Turkis Towels markasıyla üretilen havluları spor, fuar ve benzeri organizasyonlarla tanıtma gayretlerinin devam ettiğini anlatan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Bununla ilgili yeni bir çalışmamız var. Hedef kitlemiz yıllık gelir düzeyi 85 bin ile 105 bin dolar arasında olan ABD’nin 28 şehrinde yaşayan Ceny teyzeler. Sosyal medya hesapları üzerinden bir çalışmayla 5 milyon 800 bin Ceny Teyze’ye ulaşmak istiyoruz. Bununla ilgili tanıtım yüzü olacak ünlü bir isimle görüşüyoruz. 13 Şubat’ta bir görüşme daha yapacağız” diye konuştu.