DENİB Akademi’den zor insanlarla iletişim ve ikna teknikleri eğitimi – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENİB Akademi’den zor insanlarla iletişim ve...

DENİB Akademi’den zor insanlarla iletişim ve ikna teknikleri eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2019 Perşembe - 13:08Güncelleme: 13 Haziran 2019 Perşembe - 13:08
DENİB Akademi’den zor insanlarla iletişim ve ikna teknikleri eğitimi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Akademi’de seminerlere “Zor İnsanlarla İletişim ve İkna Teknikleri Eğitimi” ile devam edildi.

DENİB Raşit Güntaş Konferans Salonu’nda Academy Neuro firmasından Mert Aydıner tarafından verilen seminerde, çatışmaları engelleyebilmenin ve zorlu ilişkilerden kazançla ayrılmanın yolları anlatıldı. Ortaya çıkan anlaşmazlık durumlarının işbirlikçi bir zihin yapısı ve üretken bir yaklaşımla nasıl yönetilebileceği katılımcılara aktarıldı.

Aydıner, çatışmaları fırsata çevirmek için göz önünde bulundurulması gereken kriterlere ve ilgili sürecin yönetiminin önemine değinerek, işyerlerindeki olası çatışmalarda ilişkilere zarar vermeden problemin çözümüne yönelik yöntemlerin neler olabileceğini anlattı. Aydıner,sözlerine şunları ilave etti:

“Problem, sahip olduklarınız ile istedikleriniz arasındaki farktır. Düşüncelerinizde doğruluk veya yanlışlık önemli değil; asıl önemli olan, şu an sahip olduklarınız ile istedikleriniz arasındaki farkın bilincinde olduğunuzu ve bunun başka birilerinin davranışlarından kaynaklandığına inanıyor olmanızdır. Çevremizdekilerin temel motivasyonlarıyla başarılı bir şekilde başa çıkabiliyorsak, davranışlarını da etkileyebiliriz. Zor İnsanlarla Başa Çıkma çalışmamızda bu zorlukların üstesinden gelmek için proaktif iletişim stratejisini ortaya koymayı hedefledik. Bu anlayış ve yaklaşım zor bir durumu karşı karşıya gelerek değil, omuz omuza problem çözerek değiştirmemize olanak sağlayacak. Hiçbir yöntem başarıyı garanti edemezken, söz konusu proaktif iletişim stratejisi en zor durumlarda bile ihtiyaçlarımızı karşılama şansımızı en üst seviyeye çıkaracak.”