Çin’deki fuarda Türk havlusu rüzgarı esti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Çin’deki fuarda Türk havlusu rüzgarı esti

Çin’deki fuarda Türk havlusu rüzgarı esti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mayıs 2019 Salı - 11:15Güncelleme: 7 Mayıs 2019 Salı - 11:15
Çin’deki fuarda Türk havlusu rüzgarı esti

Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen ve Denizlili ev tekstili firmalarının da katılım sağladığı Kanton Fuarı’nda, Turkish Towels markasıyla Türk havlusu rüzgarı estirildi.

Küresel alıcıların buluşma noktası haline gelen Kanton Fuarı’nda, kalitesi ve özgünlüğüyle dünya çapında bilinirliğe sahip olan Türk havlusu, ev tekstili sektöründeki profesyonel alıcıların ilgisini çekti.

TURKISH TOWELS STANDINA YOĞUN İLGİ

Bu yıl 125.si düzenlenen Kanton Fuarı’nda Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Turkish Towels markasıyla bir kez daha yerini alarak, faaliyetleri ve Türk havlusuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Farklı bir konstrüksiyonla dizayn edilen “Turkish Towels” standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu, yüzlerce kişi “Turkish Towels” standında fotoğraf çektirdi.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ev tekstili sektöründe önde gelen ülkelerden birinin Çin olduğunu belirterek, Kanton Fuarı’na dünyanın dört bir yanından önemli satın alma yöneticilerinin geldiğini söyledi.

“MARKALAŞMAYI ÖNEMSİYORUZ”

Denizli tekstil sektörünün markalaşmasını önemsediklerini belirten Memişoğlu, “Bilindiği gibi Çin, dünyanın en büyük ev tekstili ihracatçılarından biri. Kanton Fuarı da, dünya ev tekstili ticareti için büyük önem arz ediyor. Çünkü dünyanın en büyük markaları bu fuarda yer alıyor. Öte yandan son yıllarda, Çin’in tüketici davranışlarında önemli değişiklikler yaşanıyor. Çinlilerin lüks ve markalı ürün satın alma konusunda oldukça yüksek potansiyel taşıdıklarını görüyoruz” dedi.