BASİAD Başkanı Arpacı: Büyüme rakamları yerine enflasyon rakamları önemli hale geldi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. BASİAD Başkanı Arpacı: Büyüme rakamları yerine...

BASİAD Başkanı Arpacı: Büyüme rakamları yerine enflasyon rakamları önemli hale geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2019 Pazartesi - 17:27Güncelleme: 1 Temmuz 2019 Pazartesi - 17:27
BASİAD Başkanı Arpacı: Büyüme rakamları yerine enflasyon rakamları önemli hale geldi

Babadağlı Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı, son zamların ardından ülkede büyüme rakamları yerine enflasyon rakamlarının önemli hale geldiğini belirtti.

BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, derneğin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, akaryakıt, çay, şeker ve son olarak elektriğe gelen yüzde 15 zammın tüm ürünlerde fiyat artışı olarak halka geri döneceğini, bunun da başta enflasyonla mücadele hedefi olan ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

HARCAMALARDA TASARRUF İSTEDİ

“Artık büyüme rakamları yerine enflasyon rakamları bizler için daha önemli hale gelmiştir. Kamu açığının azaltılması için ilave vergiler koymak yerine ivedilikle kamu tasarruf paketi hazırlanmalı; yatırımlarda değil, harcamalarda tasarrufa gidilmelidir” diyen Arpacı, sözlerine şunları ilave etti:

“GÖSTERİŞ VE ŞAŞA DEĞİL, GÜÇLÜ EKONOMİ”

“Ekonomik büyümeye için başta ihracat yapan firmalar olmak üzere sanayici ve üreticinin üretim maliyetlerini düşürecek tedbirler alınmalı ve uygulanacak teşviklerle yatırım yapılabilir zemin hazırlanmalıdır.

Seçimsiz geçeceğini umduğumuz önümüzdeki 4-5 sene içerisinde popülist politikalar yerine kemer sıkma politikalarını uygulamak geleceğimiz için daha doğru olacaktır. Ülkemizin itibarı, gösteriş ve şaşa ile değil, güçlü ekonomisiyle hak ettiği yere gelecektir.”