Menderes havzasının korunması için temiz üretim eğitimi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Menderes havzasının korunması için temiz üretim...

Menderes havzasının korunması için temiz üretim eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2018 Perşembe - 16:08Güncelleme: 20 Eylül 2018 Perşembe - 16:08
Menderes havzasının korunması için temiz üretim eğitimi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSB) “Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Teknik Eğitimi” verilecek.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı-Türkiye (WWF-Türkiye) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 2018 yılında uygulamaya aldığı ve birlikte yürüttüğü çalışmayla, eko-verimlilik (temiz üretim) modelinin geliştirilerek Büyük Menderes Havzası'nın korunmasının sağlanması amaçlanıyor. Denizli’deki sanayi sektöründeki bu uygulamanın Türkiye’nin diğer bölgelerine örnek oluşturması hedefleniyor.

Bu kapsamda firmalara enerji verimliliği ve eko-üretim konularında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) geliştirdiği Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) tarafından Tekstil Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Temiz Enerji konulu eğitim ücretsiz olarak verilecek.

Bu eğitimle Denizli’de tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların kaynak verimliliği ve yenilenebilir enerji konularında kapasitelerinin arttırılması, sektör bazında yapılabilecek kaynak verimliliği ve yenilenebilir enerji uygulamaları hakkında bilgi verilmesi, WWF-Türkiye’nin ve GEKA’nın konuyla ilgili çalışmalarının anlatılması, TurSEFF kapsamında yatırımların finansmanı hakkında bilgi verilmesi amaçlanıyor.

Denizli OSB’deki söz konusu eğitim 25 Eylül Salı günü 09.00-17.00 saatleri arasında verilecek.