Denizli OSB’de ortak akılla çözüm toplantısı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de ortak akılla çözüm toplantısı

Denizli OSB’de ortak akılla çözüm toplantısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2019 Çarşamba - 18:18Güncelleme: 12 Haziran 2019 Çarşamba - 18:18
Denizli OSB’de ortak akılla çözüm toplantısı

Turkishtime ve Halkbank işbirliğiyle düzenlenen “Ortak Akıl Toplantısı” Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı. Bloomberg TV Yapımcılarından Gazeteci Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, Denizli OSB'nin potansiyelleri, sorunları ve alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Denizli OSB Ortak Akıl Toplantısına Halkbank KOBİ Pazarlama 2. Daire Başkanı Özer Torgal, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Uğurlu ve Cemalcan Sirkeci, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Aslı Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Selim Kasapoğlu, Ekpen Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Erteks Kadife Tekstil Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Ertuğrul, Meytekb’ten Mustafa Yenigör, NF Tekstil Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Naif Atlas, Gökdelen İskele A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çengel, Motif Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Arpacı ve Cam-Pet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yurdal Duman katıldı.

Toplantının ana gündemini OSB sanayicilerinin kalifiye ara eleman bulma ve yetiştirme konusu oluşturdu. Bu konuda Denizli OSB Teknik Koleji (DOSTEK) ve Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki çalışmalardan örnekler aktarıldı.

Gündemin ağırlıklı ikinci maddesini ise, Devlet Demiryolları Lojistik Merkezi projesiydi. Özellikle ihracatların nakliye ücretlerini düşürme anlamında önem taşıyan projenin ihale sürecinin hızlandırılması üzerinde duruldu.

Denizli-Afyonkarahisar karayolunun Organize Sanayi Bölgesini ikiye bölmesi nedeniyle ana kavşakta yoğun olan trafik probleminin giderilmesi için, “battı çıktı” düzenlemesi konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşülerek, gerekli adımların atılması da ele alındı.

Bölge sanayicilerinin ucuz enerji kullanımı konusu da toplantının önemli gündem maddelerinden biri oldu. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi elektrik ve doğalgazı toplu olarak yıllık alım yaptığından dolayı daha ucuz enerji temini konusunun desteklenmesi gerektiğini ve bu sayede bölge sanayicilerinin üretim ve birim maliyetlerinin düşürülerek rekabet gücünün artacağı belirtildi. Ayrıca güneş enerjisinden faydalanma konusunda hem OSB Yönetiminin yapacağı projeler hem de OSB firmalarının kendi çatılarına kuracağı güneş enerjisi sistemleri konuşuldu.

Bölgedeki fabrikalarda 25 bin çalışan olduğuna da dikkat çekilerek, Organize Sanayi Bölgesi’ne yönelik metro veya metrobüs hattı gibi uygulamaların hayata geçirilmesi, toplu taşımayla ilgili temaslarda bulunulması istendi.

Toplantıda, katma değeri yüksek ürünler elde edilmesi amacıyla Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin sayılarının artırılması, OSB’de merkezi bir “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi” ve laboratuvar kurularak sanayicilere daha iyi bir hizmet verilmesi için gerekli çalışmaların yapılması da ele alındı.

Halkbank KOBİ Pazarlama 2. Daire Başkanı Özer Torgal ise, ivme kredisinden söz ederek, “İstihdama katkı oranı ve ihracat potansiyeli yüksek sektörlere yönelik hammadde ve ara mal üretiminde 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz-azami 10 yıl olmak üzere- 150 milyon TL'ye kadar yatırım kredisi sağlanacaktır” dedi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, “Organize Sanayi Bölgemizin iyi bir üretim ve ihracat merkezi olabilmesi için Yönetim Kurulu olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sanayicilerimizin fikirleri bizim için çok önemli olduğundan dolayı bu tür toplantıları daha sık yapmak istiyoruz. Ortak Akıl Toplantıları ile bölgemizi ülkemizin en önemli Organize Sanayi Bölgesi konumuna getirmek istiyoruz. Özellikle sanayicilerimizin daha ucuz enerji kullanabilmeleri için gerekli tüm çalışmaları yapacağız. Nitelikli ara eleman konusunda bu yıl açtığımız Denizli OSB Teknik Koleji ve Mesleki Eğitim Merkezi çok iyi bir duruma geldi” diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda tüm katılımcılar kendi fikirlerini ve sektör problemlerini anlatarak toplantıya katkıda bulundu.