Denizli OSB’de hibe destek programları anlatıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de hibe destek programları anlatıldı

Denizli OSB’de hibe destek programları anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mart 2019 Pazartesi - 14:44Güncelleme: 11 Mart 2019 Pazartesi - 14:45
Denizli OSB’de hibe destek programları anlatıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) işbirliği ile düzenlenen “GEKA ve TKDK’nın Çağrıya Çıkan Hibe Destek Programları” toplantısı gerçekleştirildi.

ToplantıyA Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş, DEGİAD Başkanı Hakan Urhan ve yönetim kurulu Üyeleri, Çardak OSB Bölge Müdürü Mehmet Yeşilpınar, TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, TKDK Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Selahattin Kaya, Geka Program Yönetim Birim Başkanı Songül Mercik, GEKA Denizli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ayşe Esin Başkan ve çok sayıda işadamı katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 'Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek' programlarını tanıtmak ve potansiyel yararlanıcıları bilgilendirmek için sunumu GEKA Program Yönetim Birim Başkanı Songül Mercik gerçekleştirdi. Sunumda, potansiyel proje adaylarına programların bütçesi ve içeriğini, başvuru koşullarını, örnek proje konuları ve proje başvurusunun nasıl yapılacağına dair detaylı bilgilendirme yapılırken, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

TKDK Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Selahattin Kaya da 16 Şubat’ta açıklanan 5. başvuru çağrı ilanı kapsamında küçükbaş, büyükbaş besi ve sağmal hayvancılık işletmelerine, broyler, hindi ve kaz yetiştiriciliği ile yumurta tavukçuluğu işletmelerine yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe desteği verileceğini, bu alandaki toplam destek bütçesinin 170 milyon avro olduğunu, başvuruların 14 Mayıs’ta sona ereceğini söyledi.

Kaya, yenilenebilir enerji sistemleri hibe desteği kapsamında toplam destek bütçesinin 80 milyon avro olduğunu, yüzde 40 ile yüzde 50 arasında hibe desteği verilecek süt işleme, kırmızı et ve kanatlı eti işleme, su ürünleri işleme ile yaş meyve sebze için soğuk hava deposu ve paketleme tesislerinin de destekleneceğini, son başvuru tarihinin 21 Mayıs olduğunu belirtti.

Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş ise, “GEKA'nın 2019 yılı işletmelere yönelik Güçlü Sanayi Temiz üretim Mali Destek programını ilan etmiştir. Program kapsamında 30 Milyon TL kaynak kullandırılması planlanmaktadır. Ayrıca TKDK’nın açıkladığı çağrılar ile de kaynakların verimli kullanımı ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasını sağlamak, çevrenin korunması ve hayvan refahı konularında ilgili AB standartları ile uyum sağlamak, yeni iş olanakları yaratmak, istihdamı sağlamak ve bu şekilde kırsal alanda ekonomik faaliyetleri yükseltmek için verilen hibe destekleri Denizli için çok önemli. Bu proje çağrılarının bölgemize, ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.