OSB’de acil durum, tahliye ve yangın tatbikatı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. OSB’de acil durum, tahliye ve yangın...

OSB’de acil durum, tahliye ve yangın tatbikatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2018 Çarşamba - 15:52Güncelleme: 31 Ekim 2018 Çarşamba - 15:52
OSB’de acil durum, tahliye ve yangın tatbikatı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde, yangın, doğal afet ve kazalarda koordinasyon halinde yürütülen arama, kurtarma ve tahliye çalışmalarının etkinliğini arttırmak amacıyla acil durum tatbikatı düzenlendi.

Bölge Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen eğitimde, OSB İtfaiye Müdürü Hakan Demir, yangın ve yangından korunma, parlama ve patlama, iş yerinde acil durumlar, tahliye ve kurtarma konularında bilgi aktardı.

Eğitimin ardından itfaiye ekipleri ve personel ile temsili olarak canlandırılan tahliye ve yaralıları arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, acil durum sonrası OSB Müdürlüğü binası içerisine suni duman ve alevler yansıtıldı. Enkaz altında kalanlara OSB İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi. Acil durum anında yaralılar ambulansla hastaneye sevk edildi.

Arama kurtarma tatbikatının ardından dışarıda ateş yakılarak, yangın söndürme tüplerinin kullanımı, tahliye ve yaralıların kurtarılmasıyla ilgili uygulamalı eğitim yapıldı.

OSB'de faaliyet gösteren firmaların yüzde 75'inin tekstil fabrikası olduğunu, bu fabrikalarda 25 bin kişinin istihdam edildiğini ve tekstil fabrikalarında yangın olaylarına çok sık rastlanıldığını ifade eden Bölge Müdürü Ahmet Taş, tatbikatın ardından şu açıklamayı yaptı:

"Bu konuyu Yönetim Kurulumuz çok önemsediği için İtfaiye Müdürlüğümüzde 4 tam donanımlı itfaiye aracı ve 1 tane dar sokaklar için mini itfaiye aracı bulunmaktadır. Ayrıca OSB 2.Kısım'da bulunan itfaiye binasına ek olarak yangınlara anında müdahale için OSB 1.Kısım'da da bir itfaiye binamız faaliyet göstermektedir. Bölgemizde 25 bin çalışan bulunduğu için, işletmelere ve dolayısıyla çalışanlarımıza karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluğu yerine getirirken itfaiye teşkilatımız her türlü eğitim ve donanım konusunda daha da güçlenmektedir. Olası bir afet durumunda da ne yapacağımız konusunda çalışmalarımız devam etmektedir."