Denizli OSB DOSTEM ilk mezunlarını verdi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB DOSTEM ilk mezunlarını verdi

Denizli OSB DOSTEM ilk mezunlarını verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2019 Salı - 14:17Güncelleme: 24 Eylül 2019 Salı - 14:17
Denizli OSB DOSTEM ilk mezunlarını verdi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezince düzenlenen mesleki eğitim kurslarını başarıyla bitiren 11 kursiyer, sertifikalarını aldı.

Denizli OSB DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi tarafından açılan “Drapaj Tekniği ile Modelislik Kursu” sona erdi. Düzenlenen sertifika törenine Denizli Milletvekili ve DİKAB Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Ök, DİKAB 1. Asbaşkanı Ayşen Zeybekci, Denizli OSB Başkanı M. Abdülkadir Uslu, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş,DİKAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Denizli Milletvekili ve DİKAB Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Ök, törendeki konuşmasında, “Denizli Organize Sanayi Bölgesinde DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’nin, makineleri, tesisatları ve verdiği eğitimin içeriği ile kısa sürede Ege Bölgesi’nde, hatta Türkiye genelinde öne çıkan eğitim merkezlerinden biri olacağını söyledi.

“İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLAR YETİŞECEK”

Ök, merkezin açılmasını sağlayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı M. Abdülkadir Uslu’ya, Bölge Müdürü Ahmet Taş’a, makine bağışlayan sanayicilere ve eğitmenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin çalışmalarını gördük. Öğrencilerimizin iş hayatında güzel yerlere geleceklerine inanıyoruz. Çünkü buradan öğrencilerimiz sanayicilerin istediği kalifiye eleman olarak mezun oluyor. Diyelimki bir sanayici olarak makineciye ihtiyacınız var. Talep ettiğinde burası tamamen bu eğitimi verebilecek konumda. Denizli’mizde güzel bir tesis oldu. Aynı zamanda bölgede kolejimiz var. Koleje çok büyük talep var. Buradan mezun olan öğrenciler, kalıptan tutun, lopu koyarak dokumada atkısını, çözgüsünü okumaya kadar her şeyi öğrenerek hem öğrenci hem alaylı olarak sanayicimizin uzun zamandır beklediği kalifiye çalışan olarak bu liseden mezun olacaklar. Denizli’mize hayırlı olsun. Ben bu kurs merkezinin de sanayicilerimiz ile birlikte onların talepleri doğrultusunda yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Tüm yetkililere de teşekkür ediyorum. DİKAB olarak ta kadın kursiyerlere destek vermeye devam edeceğiz. Denizli’de iş hayatında olmamış ama ‘bu kursa gelerek kendimi yetiştirebilirim’ diyen kadınlarımıza DİKAB olarak DOSTEM’de kurs düzenlemeyi düşünüyoruz. Kursu bitiren kadınlarımıza da iş bulma konusunda yardımcı olacağız.”

ZEYBEKCİ: BURADAN MEZUN OLANLAR TERCİHLİ OLACAK

DİKAB 1.Asbaşkanı Ayşen Zeybekci ise, “Sanayici gözüyle baktığımızda bu kapsamda Denizli’de böyle bir kurs merkezi yoktu. Daha çok beceri kursları ve iş edindirme adı altında kurslar vardı. Fakat buradaki imkânlara hiçbiri sahip değil. O yüzden buradan mezun olan arkadaşlarımız kesinlikle sanayicilerimiz tarafından tercih edilecek ve öncelikli işe alınacaklardır diye tahmin ediyorum. Birebir bizim ihtiyaçlarımız ile örtüşen eğitim veriyorlar. O yüzden başta Denizli OSB Başkanımız M. Abdülkadir Uslu ve Bölge Müdürümüz Ahmet Taş’a, eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Denizli’ye çok büyük vizyon kazandıracaklar” dedi.  

USLU: EĞİTİMDE HEDEF BİRİNCİLİK

Denizli OSB Başkanı M. Abdülkadir Uslu da Denizli Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’nin en güzel organize sanayi bölgelerinden biri olduğunu söyleyerek, “Yapı itibariyle elektrik, su, kanalizasyon, arıtma, çevre bakımından Türkiye de örnek OSB’lerden olduğumuzu düşünüyorum. Bu sebeple eğitim bakımından hedefimiz birincilik. Buradaki kursiyerlerimize de sertifikalarını verdik. Önümüzdeki yıllarda inşallahhem kolejimizi hem mesleki eğitim merkezimizi geliştirip birde meslek yüksekokulu kurmak istiyoruz. İnşallah onda da muaffak oluruz” diye konuştu.

Kursiyerleri kutlayan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Tüaş da DOSTEM eğitimlerinin devam edeceğinin altını çizerek, “Mesleki eğitim merkezi hakkında hep konuşulur ama uygulamaya gelindiğinde hep kalırdı. Biz Denizli OSB olarak Denizli nin nitelikli ara elaman merkezi Denizli Organize Sanayi Bölgesi olsun istiyoruz. Mesleki Eğitim Merkezimizde hem kolej öğrencilerimizin faydalanacağı hem de sanayicimizin acil dediği branşlarla ilgili kurslar açıyoruz. İlk mezunlarımızı verdik. Sanayicilerimiz de kumaş, iplik her türlü malzeme konusunda desteği veriyorlar. Herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı