DOSTEK’te aşıklık geleneğini yaşatan etkinlik – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK’te aşıklık geleneğini yaşatan etkinlik

DOSTEK’te aşıklık geleneğini yaşatan etkinlik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Aralık 2018 Perşembe - 12:34Güncelleme: 13 Aralık 2018 Perşembe - 12:35
DOSTEK’te aşıklık geleneğini yaşatan etkinlik

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen “Geçmiş ile Gelecek Arasında Bir Köprü; Âşıklık Geleneği” etkinliği ile âşık geleneğinin temsilcilerinden Ozan Nihat Sönmez ve DOSTEK öğrencileri bir araya geldi.

Âşıklık geleneğinin günümüz temsilcilerinden Ozan Nihat Sönmez’in söylediği türkülerle Anadolu'nun birlik, beraberlik ve kardeşlik dokusunu yansıttığı etkinliğe Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, DOSTEK Okul Müdürü Sadettin Dumlu, DOSTEK öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Türk milletinin âşıklık geleneğine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi bilmemiz lazım. Bu açıdan bu geleneğin gençlerimize öğretilmesi çok önemli. Bu etkinliği düzenleyen değerli Kültür Edebiyat Kulübüne, Türk Dili ve Edebiyat Zümresi öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Meslek Lisesi öğrencilerine, mesleki eğitimin yanında bu tür sosyal etkinliklerle program yaptığımız zaman mesleki eğitim konusunda daha başarılı olacağız” dedi.

Bu etkinlikle 10. sınıflarda ders konusu olarak işlenen halk hikâyeleri ve âşıklık geleneği öğrencilere aktarıldı.