Uğur Okullarından okuma alışkanlığı için Kitap Benim projesi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Uğur Okullarından okuma alışkanlığı için Kitap...

Uğur Okullarından okuma alışkanlığı için Kitap Benim projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2019 Cumartesi - 08:15Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba - 02:18
Uğur Okullarından okuma alışkanlığı için Kitap Benim projesi

Özel Uğur Okulları, eğitim-öğretimdeki farkındalığını hayata geçirilen projeler ile de ortaya koymayı sürdürüyor. Bunlardan birisi de “Kitap Benim” projesi oldu. Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedefleyen proje kapsamında Uğur Okulları öğrencileri, kentin değişik lokasyonlarında kitap okudu.

Toplumda kitap okuma alışkanlığının düşük olduğu söylemleri devam ederken, Özel Uğur Okulları’nın öğrencileri, “Kitap Benim” projesiyle farkındalık yarattı. “Söyleme örnek ol” sloganıyla yola koyulan öğrenciler, geçen yıl hayata geçirilen “Kitap Benim” projesiyle her gün 20 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor. Bu etkinliğe öğretmenler ve eğitim kurumun çalışanları da katılarak, kitapların büyülü dünyasına hep birlikte yolculuk yapıyorlar.

HEDEF DAHA ÇOK KİŞİNİN KİTAP OKUMASI

Kitap okuma alışkanlığının geniş kitlelere yayılmasına da katkıda bulunmak isteyen öğrenciler, giderek büyüyen projeyle kentin değişik bölgelerinde kitap okuma etkinlikleri gerçekleştiriyor. Uğur Okulları’nın dikkat çeken bu etkinliği, kitlelerin beğenisini kazandı.

5 DİL, 2 BECERİ YAKLAŞIMINDA ANA DİLİN YERİ

Uğur Okullarının, Kitap Benim projesi ile öğrencilerine okuma, okuduğunu anlama, yorumlama, eleştirel düşünme süreçlerini temel beceri olarak kazandırmayı amaçladığı belirtildi.

Bol kitap okumanın sürece olan katkısının altı çizilirken, Uğur Okullarında uygulanan “5 dil, 2 beceri” yaklaşımının başında anadil yetkinliğinin geldiği, bu kapsamında birçok proje ve etkinlik gerçekleştirildiği vurgulandı.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında değişen sınav sistemleriyle gündeme gelen yeni yaklaşımların, sınav
içerikleri ve soru tarzlarıyla öğrencilerin okuma, anlama, sorgulama yeteneklerini ön plana çıkarmaya başladığına dikkat çekilerek, bu nedenle “okuma, anlama, sorgulama” gibi kavramlar öğrencilere kazandırılması gereken yetkinliklerin başında geldiği, buna uygun olarak Uğur Okullarında öğrencilerin “anadil” yetkinliklerinin gelişmiş olması hedeflendiği ve bunu destekleyici birçok çalışmanın hayata geçirildiği kaydedildi.