PAÜ’de öğrencileri isyan ettiren “mobil yoklama” uygulaması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. PAÜ’de öğrencileri isyan ettiren “mobil yoklama”...

PAÜ’de öğrencileri isyan ettiren “mobil yoklama” uygulaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2019 Cuma - 14:07Güncelleme: 27 Eylül 2019 Cuma - 14:11
PAÜ’de öğrencileri isyan ettiren “mobil yoklama” uygulaması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yönetimi, 2019-2020 akademik yılında, derslerde yoklamanın mobil uygulama üzerinden alınmasını kararlaştırdı. Ancak, PAÜ’lü öğrenciler, sistemin eksik yanlarının olduğunu, bu yüzden mağdur edildiklerini dile getirerek, imza kampanyası başlattı. Öğrencilerin bu istemine Rektör Hüseyin Bağ, “sistemde sorun yok” karşılığını verdi.

PAÜ’ye bağlı fakülte (Tıp Fakültesi ve Türkçe Hazırlık Öğrencileri hariç), yüksekokul ve enstitülerde 23 Eylül’den itibaren yoklamalar PAÜ Mobil Uygulaması üzerinden alınmaya başlandı. PAÜ’lü öğrenciler, sistemin düzgün çalışmaması nedeniyle derslerin geç başladığını ve kimi zaman sınıfta bulunmalarına rağmen yok yazıldıklarından şikayetçi oldu.

Öğrencilerin, elektronik yoklama sebebiyle çakışan derslerden birine giremedikleri için yok yazıldıkları, bu nedenle mağdur oldukları yönündeki eleştirilere PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Sistemin günlerce testi yapıldı. Sistemde sorun yok. Kullanmayı öğreninceye kadar elbette aksamalar olur. Ders programlarını bölümler yapıyor. Çakışan derslerinizle ilgili durumu bölümünüzle görüşmelisiniz. Bölümler ders programlarını özenle hazırlarsa çakışan dersler azalır” yanıtını verdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Rektör Bağ’ın sosyal medya hesabından bu yanıtı vermesi üzerine öğrenciler, change.org sitesinden imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 6 binden fazla imza verildi. Öğrenciler, eksiklikleri olan bir sistemin zorla dayatıldığını savunarak, elektronik yoklamadan bir an önce vazgeçilmesini istedi.