PEV’den Laodikya’ya dikkat çeken etkinlik – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. ÖZEL OKULLAR
  6. /
  7. PEV’den Laodikya’ya dikkat çeken etkinlik

PEV’den Laodikya’ya dikkat çeken etkinlik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:14Güncelleme: 16 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:14
PEV’den Laodikya’ya dikkat çeken etkinlik

Özel PEV Okulları öğrencileri, antik kent Laodikya’yı şarkılarıyla çınlattı, yüzlerce yıl öncesine götüren oyunlar sahneledi, resim sergisi açıp, “Laodikya Kahramanını Arıyor” temalı yaratıcı yazma çalışması gerçekleştirdi.

Özel PEV Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, “Yeryüzünde Yaşam” ünitesinin “Uygarlıklar Beşiği Anadolu” konusu, kentin tarihi yerlerinden Laodikya’da ele alındı. Etkinlikte öncelikle öğrencilere Laodikya ile ilgili detaylı bilgi verildi. Ardından Laodikya gezildi. Bu gezide kenti derinlemesine inceleyen öğrenciler, daha sonra bir dizi kültür-sanat ekinliğine imza attı.

Etkinlikler çerçevesinde o döneme ait oyunlar drama halinde sergilendi, koro öğrencileri Laodikya temalı şarkılarını seslendirdi ve antik kentler temalı bir resim sergisi düzenlendi. Ayrıca öğrenciler, “Laodikya Kahramanını Arıyor” temalı yaratıcı yazma çalışması yaptı.

Tüm bunların sonucunda geziye katılan öğrencilerden Laodikya ile ilgili bulmacayı da çözmesi istendi. Bulmacanın cevapları, öğrencilerin bu gezideki izlenimleri sonucunda ortaya çıktı. Çocuklar, soruların cevaplarını rehberin anlatımları, koronun verdiği konser ve drama gösterisi sırasında buldu.

Projeyi hazırlayan öğretmenler, bu gezi sayesinde öğrencilerin kültür varlıklarımızı yerinde görme deneyimini elde ettiğini, yaparak ve yaşayarak kalıcı öğrenmenin gerçekleştiğini, öğrendiklerini ifade etti.