PEV Koleji öğrencileri, Nesin Matematik Köyü’nde – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. ÖZEL OKULLAR
  6. /
  7. PEV Koleji öğrencileri, Nesin Matematik Köyü’nde

PEV Koleji öğrencileri, Nesin Matematik Köyü’nde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2018 Çarşamba - 10:28Güncelleme: 14 Kasım 2018 Çarşamba - 11:17
PEV Koleji öğrencileri, Nesin Matematik Köyü’nde

Özel PEV Okulları 7. sınıf öğrencileri, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Nesi Matematik Köyü’nü ziyaret etti. Öğrenciler, bu gezide atölye çalışmalarıyla farklı deneyimler edinerek Denizli’ye döndü.

Özel PEV Okullar 7. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, 9-11 Kasım tarihleri arasında Selçuk’un Şirince Mahallesi’ndeki Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret etti. Ali Nesin ve Haluk Memili gibi matematikçilerle çalışan öğrenciler, bura anlamayı, derin düşünmeyi, anlamlı sorular sormayı ve sonuca ulaşarak düşüncelerini ifade etmeyi deneyimledi. Matematik Oyunları Atölyesi’nde öğretmenleri ile yarışan öğrencileri, matematiksel düşünme becerilerini de geliştirdi, ders aralarında köydeki hayvanlarla oynayarak vakit geçirdi.

10 Kasım sabahı saat 09.05’te Atatürk için saygı duruşunda bulunan öğrenciler, düzenlenen gezilerle de yöreyi tanımaya çalıştı. Öğrenci grubu, Efes Antik Kenti’ni, Ahmet Piriştina İzmir Kent Arşivi Müzesi’ni ve “Kurtuluş Destanı’nın Son 15 Günü” ile Fransız Kültür Merkezi ve Arkas Sanat Merkezi’nin işbirliği ile hazırlanan “1001 Gece Masalları Sergisi”ni gezdi