Yıldırım: Denizli’de atama mağduru öğretmenler var – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Yıldırım: Denizli’de atama mağduru öğretmenler var

Yıldırım: Denizli’de atama mağduru öğretmenler var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2018 Perşembe - 17:09Güncelleme: 4 Ekim 2018 Perşembe - 17:09
Yıldırım: Denizli’de atama mağduru öğretmenler var

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Denizli’de atama yönetmeliğinin mağdur ettiği öğretmenler olduğunu, bunun yanında taşrada çok sayıda ücretli öğretmenin zor koşullarda çalıştığını söyledi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, eğitimde yaşanan problemlere, öğretmenlerin karşılaştığı sıkıntılara değindi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim kökenli olmasının yaşanan sorunların çözümü konusunda olumlu beklentiler oluşturduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Ancak AKP’nin önceki Milli Eğitim Bakanlarının yaptıkları yanlış uygulamalar ortada iken sayın bakanın olumlu sözlerinden daha çok yapacak olduğu icraatları görmek istiyoruz. 15 Ekim’de açıklanacak olan eğitimde vizyon belgesi 3 yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığının yol haritası olacaktır. 16 yıllık iktidarları boyunca eğitimi bir çıkmazın içine sokan, yozlaştıran, eğitimcilerin çalışma ortamlarına nifak tohumları atan bir zihniyetin yapacakları ortada. Bütün bunların yanında eğitimi düzlüğe çıkaracak her türlü çalışmayı alkışlayacağımızı da bildirmek isteriz.”

DENİZLİ TEMASLARI

Yıldan yıla artan eğitim sorunlarının Denizli özelinde de varlığını koruduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu sorunlar çerçevesinde Valimiz Sayın Hasan Karahan’ı, Vali Yardımcısı Sayın Hakkı Ünal’ı, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Erol Al’ı ziyaret ettik. Denizli yerelinde önceki MYK yöneticimize yapılan yersiz ve hukuki dayanaktan yoksun, yıldırma amacı güden incelemeyi de her aşamasında takip ediyoruz. Sorunların çözümü noktasında Denizli yerelinde yetkililerin adım atacağına inanıyoruz. Denizli Organize Sanayi Bölgesi yönetimine devredilen Honaz 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimizin mağduriyetleri devam etmektedir. Normların bir an önce güncellenerek geçici görevlendirmelerin son bulması, öğretmenlerimizin kendi kadrolarına bir an önce atanmaları gerekmektedir” dedi.

BOŞ TUTULAN OKUL ELEŞTİRİSİ

İkili eğitim devam eden okullar varken, yeterli sayıda öğrenci olmadığı için Gerzele İmam Hatip Ortaokulu’nun boş tutulmasını eleştiren Yıldırım, “Denizli’de birçok ortaokulumuz hala ikili eğitim yaparken, Anadolu Liseleri 45-50 kişiyle eğitim yaparken meslek liselerinin ve imam Hatip liselerinin boş kontenjanlarla eğitim öğretime devam etmeleri, 7 öğrenciyle bir İmam Hatip Ortaokulu binasının boşta tutulması kabul edilebilir değildir. Öğrencilerimiz bir tarafta el üstünde tutulup her tür desteği görürken diğer tarafta istif halinde dört duvar arasına tıkılmaları en büyük adaletsizliği oluşturmaktadır. Bakanlık, okul türleri arasında eşit davranmalı, birini öz evlat diğerini üvey evlat yerine koymamalıdır” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLER ATAMA MAĞDURU”

Öğretmen atamalarına da değinen eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Atama yönetmeliğinin mağdur ettiği öğretmenlerimiz Denizli özelinde de oldukça fazladır. Bunun yanında taşrada çok sayıda ücretli öğretmenimiz zor koşullarda çalışmaktadır.
Ekonomik taleplerle merkeze göç eden vatandaşlarımız nedeniyle köy okullarımız boşalmakta, merkezdeki okullarımız ise yoğunluğun getirdiği sorunlarla baş etmeye çalışmaktadır. Birçok okulumuzda yeterli bahçe alanı bulunmamakta, ek binalarla var olan bahçelerimiz yok edilmektedir.
Eğitim-iş olarak ataması yapılmayan öğretmenler, mülakatla atamalar, vergi adaletsizliği, 3600 ek gösterge talebimiz, sürekli değişen sınav sistemleri ve Denizli yerelindeki bu sorunların çözümü için bütün kararlılığımızla mücadeleye devam edeceğiz. Atatürk İlke ve Devrimlerini koruma konusundaki tavrımız da bütün kararlılığımızla sürecektir” dedi.