Vali Karahan’dan dilde hassasiyet vurgusu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Vali Karahan’dan dilde hassasiyet vurgusu

Vali Karahan’dan dilde hassasiyet vurgusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2019 Perşembe - 16:48Güncelleme: 24 Ocak 2019 Perşembe - 16:54
Vali Karahan’dan dilde hassasiyet vurgusu

Eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirme toplantısına katılan Vali Hasan Karahan, “İlimizin dili tatlı ama İstanbul Türkçe'miz temiz. Öğretmenlerimize yönelik diksiyon kursu açabiliriz” dedi.

Merkezefendi Barbaros Kız İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirme toplantısına, Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, 19 ilçe Milli Eğitim Müdürü ile Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri okul müdürleri katıldı.


Toplatının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Mahmut Oğuz, “İlimiz LGS ve YKS’de ikinci olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Denizli eğitimindeki bu başarı, ilçe milli eğitim müdürü ile okul müdürü arkadaşlarımızın önderliğinde 15 bin öğretmenimizin başarısıdır. Buradan bu başarının mimarı yönetici ve öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Karahan ise, eğitimin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, “Eğitim ile ilgili il genelinde her kesimin katkıda bulunması gerekiyor. Denizli ilinde bir başarı varsa bu herkesin başarısıdır. LGS ve YKS’de elde edilen başarılardan dolayı eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Karahan, yaptığı ziyaretlerde okulların durumunu yerinde gözlemlediğini belirterek, eğitimcilerin gayreti ile Denizli’nin eğitim seviyesinde daha üst seviyelere geleceğine inandığını söyledi.

DİLDE HASSASİYET VURGUSU

Vali Karahan, toplantıya katılanlardan dilde hassas olmalarını gerektiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimizin dili tatlı ama İstanbul Türkçe'miz temiz. Akıcı ve berrak Türkçe'mizi gençlerimize öğretip kullandırmalıyız. İstanbul Kadıköy Kaymakamlığım dönemimde öğretmenlerimize yönelik diksiyon kursu açmıştık. Bu kurslar çok işe yaramıştı. İlimizde de böyle bir uygulama yapabiliriz”
Toplantı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin bölümleri hakkındaki yaptıkları değerlendirmelerin ardından sona erdi.