Uzaktan eğitim dersleri 23 Mart’ta başlayacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Uzaktan eğitim dersleri 23 Mart’ta başlayacak

Uzaktan eğitim dersleri 23 Mart’ta başlayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mart 2020 Perşembe - 12:15Güncelleme: 19 Mart 2020 Perşembe - 12:15
Uzaktan eğitim dersleri 23 Mart’ta başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim derslerine ilişkin, ''Pazartesi 09.00'da başlayacak. Dersler okuldaki gibi 40 dakika değil 20 dakika olacak'' Açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Selçuk, sınavların yüz yüze yapılan eğitimlerden yapacaklarını bildirdi.

''İKİNCİ HAFTA TATİL DEĞİL UZAKTAN EĞİTİM''

Bakan Selçuk, okulların tatil edilmesine ilişkin ''Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var. Bütün vatandaşlar şundan emin olsun, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hukukunu her zaman koruruz. İkinci hafta tatil değil uzaktan eğitim. Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulunun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

SINAV YÜZ YÜZE ALINAN EĞİTİMDEN

Televizyonda eğitimle tam bir eğitimin söz konusu olamayacağını, bunun farkında olduklarını ve tedbirlerini almak zorunda olduklarını belirten Selçuk, "Öğrenciler yüz yüze hangi eğitimi aldılarsa sınav içerikleri de onlardır" dedi.

''UZAKTAN EĞİTİMİMİZİN ŞU ANDAKİ MERKEZİ TELEVİZYON''

Televizyonda verecekleri eğitimin aynı zamanda geçmiş konularla, yüz yüze eğitimle de bağlantılı olacağını belirten Bakan Selçuk, "Uzaktan eğitimimizin şu andaki merkezi televizyon çünkü internet erişimiyle ilgili bazı sınırlılıklar var. Destekleme ve yetiştirme kurslarını, bu virüsten dolayı ortaya çıkan telafi ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hale getiren program hazırladık " diye konuştu.

Uzaktan eğitimle ilgili, bütün ekip ve içeriklerin hazır olduğunu ve çekimlerin bittiğini belirten Selçuk, şöyle devam etti:

''Uzaktan eğitim dersleri pazartesi 09.00'da başlayacak. Dersler okuldaki gibi 40 dakika değil 20 dakika olacak. Diyelim çocuk izleyemedi, kaçırdı. Tekrar saatleri var. İlkokulun, ortaokulun, lisenin listesi ayrı. Bunların hepsi hazır.''