Tekstil mühendisliği tercihine asgari ücret kadar burs – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Tekstil mühendisliği tercihine asgari ücret kadar...

Tekstil mühendisliği tercihine asgari ücret kadar burs

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Temmuz 2019 Çarşamba - 15:06Güncelleme: 24 Temmuz 2019 Çarşamba - 15:06
Tekstil mühendisliği tercihine asgari ücret kadar burs

Üniversite eğitimi için tekstil mühendisliği tercihinde bulunanlara burs sağlanacak. Açıklanan sınav sonucunda ilk 20 bin içinde yer alarak tekstil mühendisliğini tercih edeceklere verilecek bursun net asgari ücret kadar olacağı açıklandı.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, yüksek öğretimden endüstriye nitelikli işgücü kazandırmak amacıyla YÖK ile tekstil ihracatçı birlikleri, hazır giyim ihracatçıları birlikleri, deri ve deri mamulleri ihracatçı birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası arasında mayıs ayında protokol imzalandı.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, “YÖK ile imzalanan bu protokole göre,2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren bütün öğrencilere ilk 5 tercihinden en az birisinin tekstil mühendisliği veya deri mühendisliği olması şartıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme puanına göre burslar verilecek. Üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmesi halinde her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs alacak. 20–50 bin arasında olanlara net asgari ücretin yüzde 70'i, 50–80 bin arasındaki adaylar ise net asgari ücretin yüzde 50'si oranında karşılıksız burs sağlanacak” dedi.

Söz konusu protokolün Antik Çağ’dan bu yana bir tekstil şehri olan Denizli için önemli olduğunu dile getiren Memişoğlu, imzalanan protokol ile katma değerli ürün üretilebilmesi ve üretimde verimliliğin artırabilmesi için nitelikli iş gücü yetiştirmenin amaçlandığını, bu kapsamda yapılacak olan çalışmalar ile tekstil mühendisliğindeki algısının yükseltileceğini söyledi.

Protokole imza atan 12 ihracatçılar birliği arasında DENİB de yer alıyor