Sektör temsilcileri ve oda başkanları ile mesleki eğitim konuşuldu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Sektör temsilcileri ve oda başkanları ile...

Sektör temsilcileri ve oda başkanları ile mesleki eğitim konuşuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ocak 2020 Çarşamba - 09:00Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba - 10:25
Sektör temsilcileri ve oda başkanları ile mesleki eğitim konuşuldu

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” projesi kapsamında, sektör temsilcileri ve tüm oda başkanlarıyla mesleki eğitim değerlendirilmesi yapıldı.

Pamukkale 80.Yıl Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, oda başkanları, sektör temsilcileri ve mesleki eğitim veren okul-kurum müdürleri katıldı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantıda Denizli’de mesleki eğitim veren resmi ve özel okul-kurumlar ile bunların alanları, mesleki eğitime iş dünyasının destekleriyle yeni oluşturulabilecek mesleki eğitim okulları ve ihtiyaç duyulan yeni alanların açılması konularında bir sunum gerçekleştirildi.

Denizli’de 2020’nin bir mesleki eğitim yılı olacağına inandıklarını ifade eden Oğuz, “Hayırseverlerimizin desteği bizler için çok önemli ve her birine içtenlikle teşekkür ediyorum.
İlimizde toplam 198 bin 501 öğrencimiz var ve bunların 18 bin 785’i meslek liselerinde eğitim görüyor. Veli-okul ziyaretleri, kariyer günleri, afiş ve broşür çalışmaları, sektörlerle yapılan görüşmeler, mesleki eğitim şenlikleri gibi mesleki eğitim tanıtım faaliyetlerine çok önem veriyoruz. 2023 Eğitim Vizyonu’ndan hareketle mesleki eğitimde en çok üzerine yoğunlaştığımız hedef, işverenlerimizin destekleriyle çocuklarımızın iyi eğitim almasıdır.” dedi.

Vali Hasan Karahan ise,Milli Eğitimin yeni vizyonu ile mesleki eğitimin daha ciddi ve tutarlı bir şekilde önem kazandığını söyleyerek, “2023 Eğitim Vizyonu’yla beraber örnek çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İşverenlerimizin katkıları bizler için çok değerli. Denizli üretici, ihracatçı ve sanayici bir şehir olarak mesleki eğitimin önemini fark etmiş durumdadır. Üretim olmadan kalkınma ve gelişme olmaz. Üretim ve verimliliği artırarak yeni ve yüksek teknolojileri kullanmanın hâkim olduğu bir anlayışa Denizli’nin sahip olması bizler için gerçekten sevindirici ve gurur duyulacak bir başarı noktasıdır" diye konuştu.

İyi niyet, gayret ve iş birlikleriyle Denizli'nin daha ileri seviyelere taşıyacağına inandığını dile getiren Karahan, "İstanbul Üniversitesi tarafından 2009-2019 yılları arasını kapsayan ve illeri rekabetçilikleri açısından değerlendiren çalışma, eğitimde Denizli’yi birinci sırada gösteriyor. Bu durum Denizli’deki başarıların temelinde eğitimde elde edilen başarıların yer aldığının kanıtı niteliğindedir” ifadelerini kullandı