Psikolog Türkmen: Bağımlı kişi kendisini iyileştiremez – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Psikolog Türkmen: Bağımlı kişi kendisini iyileştiremez

Psikolog Türkmen: Bağımlı kişi kendisini iyileştiremez

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2018 Cuma - 08:10Güncelleme: 2 Kasım 2018 Cuma - 03:01
Psikolog Türkmen: Bağımlı kişi kendisini iyileştiremez

Uzman Psikolog Dr. Cengiz Türkmen, çikolata ve cips yemekten sosyal medyaya kadar farklı bağımlılıklar bulunduğunu, ancak hiçbir bağımlının kendisini iyileştiremeyeceğini söyledi.

Uzman Psikolog Dr. Cengiz Türkmen, Pamukkale Üniversitesi Kubbe Fikir ve Düşünce Öğrenci Topluluğu’nun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda düzenlediği ‘Bağımlısın, Farkında Mısın?’ adlı etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Farkında olan insanın bağımlı olamayacağını, bağımlı olan insanın da bunu fark edemeyeceğini belirten Türkmen, bağımlılığın tedavi edilebilen ama kurtulabilinen bir şey olmadığını vurguladı. Tüm bağımlılıkların ‘bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesi ile başladığına dikkat çeken Türkmen, “Bir kereden çok şey olur. Her madde bir duyguyu ortaya çıkarır. Her bağımlılık bir süre sonra ‘artık bunu bırakmalıyım’ safhasına gelir” dedi.

Bağımlılığın 14-18 yaş arasında başladığını söyleyen Uzm. Psk. Dr. Cengiz Türkmen “Tüm bağımlıların bir gerekçesi vardır. Merak duygusu evrenseldir. Tüm bağımlılıklar merakla başlar. Herkes birer bağımlı adayıdır ancak herkes bağımlı olmaz, bunun için bir yatkınlık olmalıdır. Çok sık cips, çikolata, çekirdek yemek, bilgisayar oyunu oynamak, sosyal medya bağımlılığı, alışveriş yapmak gibi bağımlılıkları çeşitlendirebiliriz. Hiçbir bağımlı kendini iyileştiremez” diye konuştu.