PAÜ’de atıkmatikleri kullananlar puan kazanacak – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de atıkmatikleri kullananlar puan kazanacak

PAÜ’de atıkmatikleri kullananlar puan kazanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mayıs 2019 Pazar - 17:48Güncelleme: 19 Mayıs 2019 Pazar - 17:48
PAÜ’de atıkmatikleri kullananlar puan kazanacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü’ne yerleştirilen atıkmatikleri kullanan personel ve öğrenciler puan kazanacak.

“Sıfır Atık” projesi kapsamında PAÜ Kınıklı Yerleşkesi’nin 10 farklı noktasına plastik, cam ve metal atıkların toplanacağı atıkmatikler yerleştirildi. Doğasever öğrenciler, Ömer Halisdemir Spor Merkezi, Göl Cafe, Mühendislik Kantini, Turizm/İletişim Fakültesi kantini, Rektörlük Kütüphane girişi, İktisat Fakültesi kantini, Eğitim Fakültesi Kantini, öğrenci yemekhanesi girişi, Tıp Fakültesi kantini, Hastane Plaza girişi noktalarında bu sistemlere ulaşabilecek.

ATIKLAR İKRAMA DÖNÜŞÜYOR

Atıkmatik sistemiyle çevre dostu öğrenciler, geri dönüşüm ürünlerinden puan kazanma imkanı bulacak. Kartlı sistemle çalışan atıkmatikler, içine atlan her cam, plastik ve metal için bir puan kazandıracak. Atıkların otomatlara atılmasında kazanılan puanlar PAÜ akademik/idari personel ve öğrencilerinin kullandığı PAÜ akıllı kartlarına yüklenecek. Elde edilen bu puanlar, okul kantin ve kafelerinde kullanılabilecek.

ATIKMATİKLERİ KULLANDILAR

Proje’nin tanıtımı için Pamukkale Üniveristesi Rektörü Hüseyin Bağ ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı ile birlikte proje yürütücüsü ve BAP Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz ve daire başkanları atıkmatiklere atık bırakarak doğayı korumaya katkı sağladı.

Konuyla ilgili proje yürütücüsü Prof. Dr. Gürkan Semiz, çevreye zarar veren atıkların ayrı toplanmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını, doğada yok olmaları yüzyıllar süren atıkları, bu proje ile toplayıp çevrenin korunmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

“KAYNAKLAR DAHA VERİMLİ KULLANILSIN”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da “Sıfır Atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir. Bu bağlamda kampüsümüz içerisindeki öğrenci yoğunluğu ve oluşan günlük atığın miktarı düşünüldüğünde hem çevremiz hem de yaşadığımız yer kürenin daha sağlıklı bir geleceğe sahip olması için bu ve benzeri projelerin çok değerli olduğunu düşünüyorum” dedi.