PAÜ, YTB’li öğrenci sayısında 15. sırada – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ, YTB’li öğrenci sayısında 15. sırada

PAÜ, YTB’li öğrenci sayısında 15. sırada

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2019 Perşembe - 10:56Güncelleme: 5 Eylül 2019 Perşembe - 10:56
PAÜ, YTB’li öğrenci sayısında 15. sırada

Pamukkale Üniversitesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) sağladığı bursla eğitim-öğretim alacak öğrenci sayısında ön sıralara yükseldi. PAÜ’nün 129 devlet üniversitesi arasında 15’inci sırada olduğu bildirildi.

PAÜ’de YTB’li öğrenci sayısının bu dönem 96’ya yükseldiğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Uluslararası üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Pamukkale Üniversitesi, aynı zamanda uluslararası alanda adını her geçen yıl biraz daha fazla duyuran bir üniversitedir. Hem lisans hem de yüksek lisans programlarımıza YTB bursu ile gelen yabancı öğrencilerimizin sayısındaki artış bunun güzel bir örneğidir. Üniversitemizin her geçen yıl daha fazla yabancı öğrenci tarafından tercih edilmesinin mutluluğu ve memnuniyeti içindeyiz” dedi.

Yurt dışından gelen öğrencilere Türkiye bursları ile Türkçe hazırlık eğitiminin yanı sıra, akademik danışmanlık hizmetinden de yararlanmaları sağlanıyor. Ayrıca lisans ve lisansüstü üniversite eğitimi için sunduğu fırsatların yanı sıra diğer ülkelerdeki akademisyen, araştırmacı ve bürokratlara hitap eden farklı içerik ve kapsamlarda burs programları da mevcut.