PAÜ Rektörü Bağ’dan BİYOM savunması – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Rektörü Bağ’dan BİYOM savunması

PAÜ Rektörü Bağ’dan BİYOM savunması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2020 Çarşamba - 14:23Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe - 17:49
PAÜ Rektörü Bağ’dan BİYOM savunması

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezindeki (BİYOM) yıkımla ilgili, “üretim tarlalarına iş makineleri tahribat için değil, altyapı çalışmaları için” açıklamasını yaptı.

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, twitterdan yaptığı açıklamada, BİYOM arazisinin boş, ekilmemiş yerinden botanik bahçesi ile planladıkları başka projelerin pis su atık borularını geçirmek üzere 80 ile 100 santimetre derinlikte kanal açıldığını, boruların döşenmesinden sonra toprakla tekrar kapatılıp kullanılabilir hale getirileceğini belirtti.

Sökülen ağaçların saksıya alındığını ve tekrar dikileceğini kaydeden Bağ, yapılan çalışmanın tohum projesini aksatmayacağını savundu. Bağ, “Arazinin bir kısmında yapılacak çalışmayı hocamıza bizzat izah ettim. Direneceklerini, araziye girilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Günlerdir çalışma yapılmasını engellediler. Bugün de hocamıza zor kullanılması gibi bir şey söz konusu olmamıştır” ifadelerini kullandı.

BİYOM merkez binası, sera binası ile uygulama arazisi arasında bir kanal bulunduğunu, çalışmanın uygulama arazisinde gerçekleştirildiğini anlatan Bağ, “Merkez binası ve seranın tuvalet, lavabo, duş gibi atık sular için kanalizasyon bağlantısı yapılmamış, öylece dışarıya yani araziye akmaktadır. Bu da toplum sağlığı açısından uygun değildir. BİYOM Merkez binası ve seranın atık suları da hocalarımızın yapılmasına karşı direnç gösterdikleri hatta bağlanacaktır” dedi.

Kampüs alanında yeni projeler gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Bağ, bunların botanik bahçesi , kreş Bilim Müzesi, Yapay Zeka Uygulamaları Mükemmeliyet Merkezi, Çocuk Üniversitesi ve Kütüphanesi, Öğrenci Projeleri Geliştirme ve Destek Merkezi olduğunu sözlerine ekledi.