PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz...

PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2018 Cuma - 12:37Güncelleme: 23 Kasım 2018 Cuma - 12:37
PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri,Dünya Diş Hekimleri Günü’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2016 yılında öğrenci almaya başlayan Diş Hekimliği Fakültesi’nin akademik kadrosunu güçlendirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Bağ, “Bu yıl ilk kez beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirebiliyoruz. Dürüstlüğün rengi beyaz olan hekimlik üniforması aynı zamanda özverinin, fedakârlığın, sabrın, empatinin ve çalışkanlığın anlamını taşımaktadır. Bu değerler ve sorumluluklarla başlayacağınız eğitim hayatınızda ve gelecekteki mesleki yolculuğunuzda taşıyacağınız bu beyaz üniforma, sizlere aynı zamanda eşsiz bir yol haritası olacaktır” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül ise, diş hekimliğinin sadece prestijli bir meslek oyarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Diş hekimi olmak, toplumla iç içe olmak, toplumu ağız ve diş sağlığı konusunda iyileştirmek ve bu şekilde genel sağlık durumlarının da iyileşmesini sağlamaktır. Rehberiniz bilgi olsun, mesleğinizi ve insanları sevin. Her zaman en iyisini yapmak için çaba gösterin” diye konuştu.

“HASTAYA MÜŞTERİ GÖZÜYLE DEĞİL İNSAN GÖZÜYLE BAKIN”

Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol da konuşmasında öğrencilere ‘rekabet’ hatırlatması yaparak, “Etik değerlere uyan, hastaya müşteri gözüyle değil size ihtiyacı olan bir insan gözüyle bakan, diş hekimi meslektaşınızı rakip değil dayanışmanız gereken kişiler olarak gören ve mesleğini etik ve periodontolojik değerlere göre yapan diş hekimleri olacağınızı umut ediyorum. Tüm beyaz önlük giyen öğrencilerimizi kutluyor, hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.