Hayri Dev Kültür Merkezi, oldu PAÜ Meslek Yüksekokulu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Hayri Dev Kültür Merkezi, oldu PAÜ...

Hayri Dev Kültür Merkezi, oldu PAÜ Meslek Yüksekokulu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Temmuz 2019 Pazar - 13:50Güncelleme: 21 Temmuz 2019 Pazar - 13:50
Hayri Dev Kültür Merkezi, oldu PAÜ Meslek Yüksekokulu

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce, Çameli’de UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” seçilen ve geçen yıl vefat eden Hayri Dev adına yaptırdığı kültür merkezi, Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) ilçede açacağı meslek yüksekokuluna tahsis edildi. Binanın kullanımıyla ilgili PAÜ ile Çameli Belediyesi arasında protokol imzalandı.

İlk öğrencilerini bu yıl alacak Çameli Meslek Yüksekokulu ile Çameli Belediyesi tarafından ortak kullanılacağı belirtilen Hayri Dev Kültür Merkezi ile ilgili protokolün imza törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çameli Kaymakamı Didem Dinç, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak ve Çameli MYO personeli katıldı.

Törende konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Bizim için özel bir gün. Yıllardır özlemini çektiğimiz meslek yüksekokulunu bugün resmi olarak açıyoruz. Çameli’deki okulumuzun açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz Çameli ilçesi olarak öğrencilerimizi bir müşteri olarak görmüyoruz. Siyasi bir amaçla da burada bir meslek yüksekokulu istemedik. Birçok projemiz var. Geçen yıl turizm ve alternatif doğa sporları anlamında dünya şampiyonasının ön ayağına ev sahipliği yaptık. Bu yıl da Türkiye şampiyonasını yapacağız. Üniversitemizde akademisyenlerimizle ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu anlamda buradaki üniversitenin açılışını önemsiyoruz” dedi.

Çameli Kaymakamı Didem Dinç ise, tercih döneminin yaklaştığını, ilgi duyan öğrencileri Çameli’ye çekebilmek adına okulun tanıtımını yapacaklarını, “Meslek Yüksek Okulu ve öğrencileri için ne yapabiliriz?” sorusuna cevaplar bulmanın çabası içinde olduklarını söyledi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da üniversite ve yerel yönetim iş birliğiyle öğrenciler için faydalı bir işe imza attıklarını savundu. Bağ, “Göreve geldiğim ilk günlerde Sayın Belediye Başkanı, Çameli Meslek Yüksekokulunun kurulması için durumu arz etti. O gün başlattığımız güzel adım, bugün protokol ile nihai noktaya ulaşmış oluyor. Yeni başlayacak olan tercih sürecinde, Çameli Meslek Yüksekokulu’nun kontenjan konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Burada bizim temel hedefimiz dışarıdan öğrenci getirmek değil, bu bölgede okuma imkânı bulamayan öğrencilerimizin iki yıllık da olsa bir üniversiteye adım atmasını sağlamaktır. İş başvurularında iki yıllık da olsa bir üniversite diplomasına sahip olmak büyük bir avantaj sağlamaktadır” diye konuştu.

PROTOKOL NEYİ İÇERİYOR?

İmzalanan protokol ile Hayri Dev Kültür Merkezi Binası’nda Çameli Meslek Yüksekokulu’nun idari ve akademik personeli ile öğrenciler için tahsis edilen ofis ve derslik olarak kullanılacak bölümler yer alıyor. Okulun 2019-2020 Akademik Yılı’na Hayri Dev Kültür Merkezi Binası’nda başlayabilmesi için, 1 Eylül’den önce belediye tarafından alt yapı işlemlerinin tamamlanacağı şartı da protokol ile kabul edildi.

Ayrıca, Çameli Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan bilgisayar laboratuvarları tüm ekipmanları ile birlikte MYO öğrencilerinin eğitiminde kullanılabilecek. Belediyeye ait sosyal, kültürel ve spor tesisleri MYO personeli ve öğrenciler tarafından kullanılacak. Öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarından birinci derecede Çameli Belediyesi sorumlu olacak.