Hayırsever Kımıl Ailesi’ne vefa gecesi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Hayırsever Kımıl Ailesi’ne vefa gecesi

Hayırsever Kımıl Ailesi’ne vefa gecesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2019 Pazartesi - 17:03Güncelleme: 25 Mart 2019 Pazartesi - 17:22
Hayırsever Kımıl Ailesi’ne vefa gecesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptırdığı okullar ve öğrenci pansiyonu ile eğitime katkı sağlayan hayırsever Kımıl Ailesi için vefa gecesi düzenledi.

Merkezefendi Belediyesi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda düzenlenen geceye Merhum Yaşar Kımıl’ın eşi Fatma Kımıl ve ailesi, Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Gece, Yaşar Kımıl Fen Lisesi, Güney Yaşar Kımıl İlkokulu ve Güney Fatma Kımıl Öğrenci Pansiyonu’nu eğitime kazandıran Kımıl Ailesi için hazırlanan sinevizyon sunumuyla başladı. Ardından Yaşar Kımıl Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Ayten Hançer, türkü dinletisi sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, gecedeki konuşmasında, “Merhum Yaşar Amcamız mütevazı bir işadamı ve eğitim aşığı idi. Sağlığında kendisini yakından tanıma şansına sahip oldum. Kendisi eğitime uzun yıllar büyük katkılarda bulundu. Kımıl Ailesi doğduğu ve doyduğu toprakları nitelikli ve modern eğitim yuvaları ile donattı. Eğitime kazandırmış oldukları okullarda vatan, bayrak, millet ve anne-baba sevgisi ile donatılmış öğrenciler yetiştiriyoruz. Merhum Yaşar Kımıl ve evlatlarının içlerinde hiç sönmeyen, bitmeyen eğitim ateşi ve eğitim sevdası var. Gelecek nesilleri yetiştirme heyecanı var. Gönül zenginliği var. Bu memleketin çocukları ve gençleri sizlere minnettar” dedi.

Vali Hasan Karahan ise, düzenlenen vefa gecelerinde hayırseverler ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Vefa gecelerimizin amacı topluma ve insanlığa güzel iş yapan değerli hayırseverlerimize olan teşekkürlerimizi iletmektir. Hayırseverlerimizle bir araya gelerek güzel organizasyonlarımız oluyor. Bu etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Merhum Yaşar Amcamız eserleri, evlatları, hatıraları ve inanıyorum ki ruhaniyeti ile her zaman aramızda. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Denizlimizde birbirinden değerli hayırseverimiz var. Kımıl ailesinin de hayır işlerinin her zaman olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğine inanıyorum. Merhum Yaşar Kımıl Amcamızın değerli eşleri Fatma Kımıl annemize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Karahan, konuşmasının ardından başta Fatma Kımıl ile Kımıl Ailesi’ne eğitime yaptıkları katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.