Eğitim gönüllüsü Mersin Ailesi’ne vefa gecesi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitim gönüllüsü Mersin Ailesi’ne vefa gecesi

Eğitim gönüllüsü Mersin Ailesi’ne vefa gecesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2019 Perşembe - 17:17Güncelleme: 14 Mart 2019 Perşembe - 17:18
Eğitim gönüllüsü Mersin Ailesi’ne vefa gecesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptırdığı okullar ile eğitime destek sağlayan hayırsever Mersin Ailesi’ni düzenlenen vefa gecesinde bir araya getirdi.

Merkezefendi Belediyesi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda düzenlenen geceye Nadire Mersin oğulları Turgay ve Oktay Mersin, kızı Hülya Ermenek, torunları, Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve okul müdürleri katıldı.

Program, Sarayköy Hacı İrfan Mersin Cumhuriyet Ortaokulu, Sarayköy Hacı Nadire Mersin Cumhuriyet İlkokulu, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu ve Turgay Mersin Ortaokulu’nu eğitime kazandıran Mersin Ailesi için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Okul öğretmenlerinden oluşan müzik grubunun mini konseri ve ney dinletisi ile devam eden programda, öğrenciler de okudukları şiirlerle geceye renk kattı.

“EN GERÇEK YATIRIM EĞİTİME YAPILANDIR”

Vali Hasan Karahan, gecede yaptığı konuşmasına “En gerçek yatırım geleceğimiz olan çocuklarımıza yaptığımız yatırımdır. Hayırseverlerimiz eğitime kazandırdıkları okullar ile ölümsüz yatırımlar yapmaktadırlar” diye başladı. Karahan, sözlerine şöyle devam etti:

“Anadolu’da bir söz vardır ‘oğlan babadan öğrenir yaren gezmeyi, kız anadan öğrenir sofra düzmeyi’ diye. Hayırseverlerimizin anneleri Hacı Nadire Mersin teyzemiz bugün aramızda kendisine Allah’tan uzun ömürler diliyoruz. Hacı İrfan Mersin Amcamıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Anadolu’da söylenen söz gibi Mersin Ailesi’nin evlatları da anne-babalarından gördükleri hayırseverliklerini devam ettiriyorlar. İnşallah torunları da bu geleneği sürdürürler.

Denizli eğitimde örnek bir ildir. Türkiye çapında hatta dünya çapında bir araştırma yapılsa, eğitime ciddi yatırım ve kaynak aktaran başka bir il var mıdır bilmiyorum. Çok şehirler gezdim. Diğer vilayetlerde nüfusa veya okul sayısına göre hayırsever katkısı incelendiğinde Denizli olarak belki dünya birincisiyiz. Hayırseverlerimizin eğitime ilgilisi ve Denizlili hemşerilerimizin eğitimin tek çare olduğuna inançları ilimizde başarıyı getirmektedir. Eğitim bir gönül işidir. İlimizde herkes eğitime gücü yettiği kadar bir katkıda bulunuyor. Buradan tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimi iletiyorum.”

OĞUZ’DAN AİLEYE TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da Mersin Ailesi’ne teşekkür ederek, “Denizli’mizin medarı iftiharı Mersin Ailemizden Turgay ve Oktay Mersin beyefendiler ile her bir araya geldiğimizde eğitime büyük katkıları oldu. İl merkezi ve Sarayköy’de başarının artırılmasında büyük rol oynadılar” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Ailesi’ne eğitime sağladıkları desteklerden dolayı plaketler verildi.