Şiddete ve madde bağımlığına karşı eylem planı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Şiddete ve madde bağımlığına karşı eylem...

Şiddete ve madde bağımlığına karşı eylem planı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2018 Cuma - 18:34Güncelleme: 28 Aralık 2018 Cuma - 18:35
Şiddete ve madde bağımlığına karşı eylem planı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü şiddetin önlenmesi ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda eylem planları hazırladı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı birinci dönem şiddetin önlenmesi ve azaltılması toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ana başlıklarını Şiddetin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik çalışmalar ile teknoloji ve madde bağımlılığıyla mücadele faailiyetleri oluşturdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, “Toplumumuzda ve okullarımızda karşılaşılan şiddet olaylarının en aza indirilmesi ve çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan madde ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele konusunda il olarak rehber öğretmenlerimiz vasıtasıyla okullarımızda önemli çalışmalar yapmaktayız. 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında il olarak Psikososyal Müdahale Hizmetleri Eylem Planı, Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Eylem Planı, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Eylem Planı ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı Eylem Planı hazırladık” dedi.

Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde bulunan Rehberlik Araştırma Merkezlerine (RAM) sorumluluk bölgeleri oluşturduklarını ifade eden Oğuz, Pamukkale RAM’ın sorumluluk bölgesinde Acıpayam, Beyağaç, Çameli, Çardak, Kale, Pamukkale, Serinhisar veTavas’ın, Merkezefendi Ram Sorumluluk bölgesinde Babadağ, Sarayköy, Buldan, Güney, Çal, Bekilli, Baklan, Çivril, Honaz, Bozkurt ve Merkezefendi’nin yer aldığını belirtti.

Oğuz, şiddetin önlenmesi ve azaltılması ile bağımlılıkla mücadele amacıyla seminer, panel ve konferanslar düzenlediklerini, katılımcıların öfke yönetimi, stresle başa çıkma, şiddet, ihmal, istismar, çatışma çözme, sosyal beceriler vb. konularda bilgilendirdiklerini, bu çalışmalar sonucu 180 bin 147 öğrenciye, 42 bin 409 veliye ve 10 bin 237 öğretmene ulaşıldığını kaydetti.