Milli Eğitim’den tercih danışmanlık hizmeti – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Milli Eğitim’den tercih danışmanlık hizmeti

Milli Eğitim’den tercih danışmanlık hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Temmuz 2019 Salı - 15:32Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı - 15:32
Milli Eğitim’den tercih danışmanlık hizmeti

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler için “tercih danışmanlık masaları” oluşturarak, rehberlik hizmeti verilmesine başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da tercih danışmanlık masaları oluşturuldu. Alanında uzman rehber öğretmenlerin görev yaptığı danışmanlık masalarında, öğrencilere ve velilerine ücretsiz tercih konusunda yardımcı olunacak.

Yükseköğretime geçiş yapacak öğrenciler için 19 ilçedeki 68 ayrı okul ve kurumda kurulan tercih bürolarında, rehber öğretmenler 23-29 Temmuz tarihleri arasında görev yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bu konuda “Öğrencilerimizin bir üst öğretim kurumları ile ilgili isabetli tercihler yapması ve gelecekleri için en doğru kararı vermeleri bizler için çok önemli. Bu tercih sürecinde de öğrencilerimizin uzman personelimiz tarafından danışmanlık desteğine sahip olabilmeleri amacıyla gerekli tüm tedbirleri alma gayretindeyiz. Bu süreci iyi yönetebilmeleri, merkezi sınavlarda ortaya koydukları gayretin karşılığını alabilmeleri için tercih sürecinde de öğrencilerimizin yanındayız” açıklamasını yaptı.