Eğitime bir okul da Yağlıca Ailesi’nden – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Eğitime bir okul da Yağlıca Ailesi’nden

Eğitime bir okul da Yağlıca Ailesi’nden

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Eylül 2019 Pazartesi - 18:12Güncelleme: 23 Eylül 2019 Pazartesi - 19:50
Eğitime bir okul da Yağlıca Ailesi’nden

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde hayırsever Yağlıca Ailesi tarafından yaptırılan Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Servergazi Mahallesi’ndeki Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu bahçesinde temeli iki yıl önce atılan 18 derslikli Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever Süleyman Yağlıca ve ailesi, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TEMELİNİ ATTIĞI OKULU AÇTI

Vali Hasan Karahan, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılında 4 okulun açılışını gerçekleştirdiklerini ve bu okulların hepsinin hayırseverler tarafından yaptırıldığını söyledi. Karahan, “Denizli gerçekten bu konuda önder, örnek ve öncü bir şehir durumunda. İnşallah bunu da devam ettirecek. Bu konuda hayırseverlerimizin ilgi, alakası ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Bey’in bu konudaki azim ve gayreti bunların devamının geleceğine bizleri ikna ediyor. Hayırlı olsun, güzel bir eser kazandık. Benim için anlamı ise ilk defa görev sürecim içinde temelini atıp bitirdiğimiz bir okul oldu. Bu okulun yaklaşık 2 yıl önce temelini de birlikte atmıştık. Açılışını da birlikte yapıyoruz. Bu yüzden ayrıca benim için bir sevinç kaynağı. Hayırsever ailemizi tebrik ediyorum” dedi.

“KARŞISINDA CEKET DÜĞMELENECEK KİŞİ ÖĞRETMENDİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, hayırsever Süleyman Yağlıca’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Kıymetli öğretmen arkadaşlarım bu güzel eserler evlatlarımızla birlikte sizlere emanet. Onun için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizler bu ülkenin yarınlarını, gelecekteki yöneticileri yetiştiren bireylersiniz. Karşılarında ceket düğmelenecek bir kişi varsa onlar da sevgili öğretmen arkadaşlarımdır” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ, BU OKULU YAPTIRDIK”

Okulu yaptıran hayırsever Süleyman Yağlıca da “Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde eğitimin ne kadar önemli olduğunu iş hayatımızda şahit olduk. Ömrümüz boyunca iyi ve kaliteli nesiller yetiştirilmesinde kendimizi sorumlu hissettik. Sorumluluğumuzun bir gereği olarak bu okulu yatırıp Denizli’mizin ve Türk Milli Eğitimimizin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Havva- Süleyman  Yağlıca Ortaokulunun açılışı Vali Hasan Karahan, Yağlıca ailesi ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Törende, hayırsever Süleyman Yağlıca ve ailesine katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.