Anaokulu öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Anaokulu öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor

Anaokulu öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Şubat 2019 Pazartesi - 20:01Güncelleme: 25 Şubat 2019 Pazartesi - 20:01
Anaokulu öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki Mehmet Manisalı Anaokulu’nda öğrencilere kodlama eğitimi veriliyor. 24 öğrenci ile başlayan eğitim, martta 72 öğrenciyle davem edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul öncesi eğitim kurumları arasında başarıları ile dikkat çeken Mehmet Manisalı Anaokulu’nu ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve GEKA arasında yapılan protokolle hayata geçirilen “Kodlama Eğitici Eğitmeni Kursu”na katılarak belge alan öğretmen Ebru Akşit’in çalıştığı kurumda güzel bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirten Oğuz, şunları söyledi:

“Denizli olarak okul öncesi eğitime vermiş olduğumuz önemin değerini okullarımızdaki yapılan çalışmalar ile bir kez daha anlamış olduk. Geleceğimiz olan yavrularımız bu yaşlarda oyun mantığında kodlama ile tanışmış oldu. Dijitalleşen dünyada çocuklarımızın bilişimsel ve algoritmik tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmek, matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırmak, teknoloji bağımlılığının önüne geçerek teknolojiyi bilinçli kullanmalarını sağlamak amacıyla projelerimizi yürütmekteyiz. Okulumuzda 24 öğrencimiz kodlama eğitimi almaktadır. Okul müdürlüğümüzce mart ayı içerisinde bu sayı 72 öğrenciye çıkarılacak. Ülkemizin teknoloji çağında dijitalleşmesine bir katkı da Acıpayam ilçemizden oluyor. Yaptıkları önemli çalışmalar Denizli eğitimine değer katan başta okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

Acıpayam Mehmet Manisalı Anaokulu, 2019-2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde okul bahçesinde “Doğa-Stem Beceri Atölyesi” kurdu. Eğitim kurumunda, uluslararası düzeyde Erasmus Ka1 Projesi (stem ile okul dışına), SOS (SaveOurSpicies) Türlerimizi Koruyalım ve Eko-Okullar, ulusal düzeyde Minik Tema, Okul Öncesi Kodlama Eğitimi, Ekolojik Yaşam, Eğitimde Değerler Eğitimi (EDEP) Projesi, Sosyal Sorumluluklarım, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam, Yaşayan Atatürk, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Deneyerek Öğreniyorum (Deneyler) projeleri hayata geçirildi.

Kodlama eğitiminin verildiği Mehmet Manisalı Anaokulu’nun 185 öğrencisi bulunuyor. Eğitim kurumunda bir müdür, bir müdür yardımcısı ve 10 öğretmen görev yapıyor.