282 okulu beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası verildi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. 282 okulu beyaz bayrak ve beslenme...

282 okulu beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2019 Pazartesi - 16:58Güncelleme: 17 Haziran 2019 Pazartesi - 16:59
282 okulu beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası verildi

Denizli’de geride kalan eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar sonucu 167 okula beyaz bayrak, 115 okula da beslenme dostu okul sertifikası verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri kapsamasında başarılı olan okullara sertifika verilmesi töreni Servergazi İMKB Kız Lisesi’nde yapıldı. Törene Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, ilçe milli eğitim müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

"OKULLAR ÇOCUKLARI HAYATA HAZIRLAYAN KURUMLAR"

Vali Hasan Karahan, törendeki konuşmasında sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam, spor ve benzeri alışkanlıkların okul döneminde edinilmeye başlandığını, okulların çocukları hayata hazırlayan kurumlar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Okullarımız çocuklarımızı sadece üniversiteye hazırlayan kurumlar değil, aynı zamanda hayata hazırlayan kurumlarımız. Çevre Dostu Okul projelerinde İlimizde iyi noktalardayız. Okul yöneticilerimizin de büyük bir gayreti ve desteği var. Devletimizin kaynaklarının sınırlı olmasına rağmen bu konuda iyi yerlere geldik. Eksiklerimizi de tamamlarız. İnşallah yüzde yüzü yakalarız. Onda hiçbir endişem yok. Geçen yılı tamamladık, inşallah yeni yılda da İlimiz bu başarı seviyesini korur. Denizli’mizin her türlü kalkınmasında gelişmesinde üzerimize düşeni yaparız. Sağlıkla ilgili de Sağlık Müdürlüğümüz koşturuyor, gayret ediyor. Hastane projemiz inşallah tamamlanırsa oradaki boşluğu doldururuz. Temizlik, eğitim ve sağlık bunların hepsi kültür meselesi. Bir anda değişmiyor. Bazı alışkanlıklarımızı kolay terk edemiyoruz. Ama bunlar olacak bunun tek çözümü de ısrarla hatırlatmak, uyarmak ve çocuklarımızı yönlendirmek. Her ne kadar temizlik imandan gelir desek de bunun işaretini çok az veriyoruz. Bu konuda sürekli hatırlatma yapmaktan başka da elimizden bir şey gelmiyor. Zorla olmuyor. Çocuklarımız bu alışkanlıkları küçük yaştan itibaren aileden edinebilirse, hayatı boyunca bunu taşıyabilir. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

PROJENİN AMACI

Çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıkları arasında 2006 yılında Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol 2015 yılında güncellendi.

Beslenme Dostu Okul Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve kamu okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamakta olup, beyaz bayrak sertifikası bulunan okullar başvuruda bulunabilmektedir.

791 EĞİTİM KURUMU VAR

Denizli’de 664’ü resmi, 127’si özel olmak üzere 791 okul bulunuyor. Bunlardan 2018-2019 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde 167 okul beyaz bayrak sertifikası, 115 okul beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazandı. İl genelinde haziran ayı itibariyle 615 okul beyaz bayrak sertifikası, 284 eğitim kurumu beslenme dostu okul sertifikası sahibi oldu.