Denizli’de 1.132 okulda 187.658 öğrenciyle ders zili çalıyor – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Denizli’de 1.132 okulda 187.658 öğrenciyle ders...

Denizli’de 1.132 okulda 187.658 öğrenciyle ders zili çalıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2018 Pazar - 13:26Güncelleme: 17 Eylül 2018 Pazartesi - 11:27
Denizli’de 1.132 okulda 187.658 öğrenciyle ders zili çalıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta dereceli okullarda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başlıyor. Bu dönem ildeki bin 132 okulda 187 bin 658 öğrenci eğitim-öğretim görecek.

Uzun yaz tatili bitti. İlk ve orta dereceli okullarda yeni bir eğitim-öğretim yılı için ders zili çalacak. Bu dönem ildeki bin 132 resmi ve özel eğitim kurumundaki 9 bin 794 derslikte 187 bin 658 öğrenci eğitim-öğretim görecek. Bu okullarda 14 bin 355 öğretmen görev alacak.

Öte yandan protokolden de yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesajlar geldi. İşte o mesajlar:

KARAHAN: EĞİTİM SÜREKLİLİK İSTEYEN SÜREÇTİR

Vcali Hasan Karahan, yeni eğitim-öğretim yılı mesajında, her yönüyle yepyeni bir başlangıca “merhaba” denildiğini, ülkemizin geleceği çocukların yüreklerinde bilgi ve sevgi ışığını yakmak üzere 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Eğitim öğretim yılına başlarken, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerinin ve büyük fedakârlıklarla, yurdun her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaştığımı belirtmek isterim. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir. Devletimiz bu anlayıştan yola çıkarak 2023 hedefleri doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için bütün imkânları seferber etmektedir. Bu nedenle İlimizde de okul öncesinden itibaren her kademede eğitim kalitesini daha da yükselterek İlimizi bir adım daha öne taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu parlak yarınlara en iyi biçimde hazırlayabilmenin yolunun kaliteli bir eğitimden geçtiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz, çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle bezenmiş bireyler olarak yetiştirmektir.”

ZOLAN: TÜM İMKANLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajdai, “Yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimizin yeni eğitim ve öğretim yılında sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Bir ülkenin ileri seviyelerde olması salt gelişmiş ticaret ağı, yapılan yatırımları ya da zengin yeraltı rezervleri ile değil eğitilmiş, geliştirilmiş sağlıklı bir nesil yetiştirmesi ile belli olur. Okuyan, araştıran, sorgulayan, bilgi, beceri ve yeteneklerini ülkemiz ve insanlık için kullanacak olan bugünümüzün çocukları ve gençleri yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla çocuklarımız, gençlerimiz için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, devletimizin tüm kurumları işbirliği içerisinde eğitime yönelik önemli adımlar atılmaktadır. Bu kapsamda şehrimizde yapılan yatırımlarla önemli bir eğitim kentine dönüşmektedir. Bu düşüncelerle yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimizin yeni eğitim ve öğretim yılında sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini, başta ailelerimiz ve tüm öğretmenlerimize de hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

GÜRLESİN: EĞİTİM İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çocukları geleceğe hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını, onlara yönelik proje ve destekleri sürdüreceklerini dile getirerek, yeni eğitim-öğretim yılı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Pamukkale Belediyesi olarak eğitimi önemsiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi ülkemizin daha da güzel geleceklere ulaşabilmesi açısından çok önemli. Bizlerde bu bilinçle, ilçemizdeki 128 okula ulaşarak fiziki ihtiyaçlar başta olmak üzere eksikliklerin giderilmesi anlamında ciddi destek sağlıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sayısını artırarak 2500 ortaokul ve lise öğrencimize 8 ay boyunca sürecek eğitim desteği sağlıyoruz. Dönem başlarında ilkokul birinci sınıf öğrencilerimize içinde tüm kırtasiye ihtiyaçlarının bulunduğu çanta hediye ediyoruz. Yıl içerisinde hem derslerinde hem de spor alanında başarılı olan öğrencilerimize desteklerimiz oluyor. Yine okullarımızda gençlerimizin kötü alışkanlıklar yerine, boş zamanlarında spora yönelmeleri için okul bahçelerine halı sahalar, spor kompleksleri yapıyoruz. Okullarımıza spor malzemesi desteği veriyoruz. Daha nice önemli destekler sağlıyoruz ve bu yıl da desteğimizi sürdüreceğiz. Amacımız, daha da güzel bir Türkiye için, ülkesine, ailesine faydalı gençler yetiştirilmesine katkı vermek.”

ERDOĞAN: EĞİTİM GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EN ÖNEMLİ BASAMAK

Eğitimin güçlü Türkiye’ye giden yoldaki en önemli basamak olduğunu dile getiren Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, “İlk ders zilinin çaldığı bugünde, yeni eğitim öğretim yılına başlayan başta öğrenci kardeşlerimiz ile çok değerli aileleri olmak üzere, öğretmen ve idarecilerimizin sevincini, okula başladığımız ilk günkü heyecanla paylaşıyorum” diyerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Daha güçlü bir Türkiye, daha büyük bir ekonomi ve sözü dinlenen daha etkili bir toplum için, daha çok çalışıp, daha fazla üretmek ve daha büyük ticari değerler sağlamak zorundayız. Onun için de işinde ehil, meslek sahibi, iyi eğitim almış, iyi yetişmiş bireylere ihtiyacımız var. Ülkemizi kalkındıracak atılımların mimarı olacak genç beyinlerin, yeni fikirlerle buluşması ve onları milletinin yararına katma değeri yüksek ürünler haline getirmesi, alacağı kaliteli eğitimle başlayacaktır. O nedenle, DTO olarak, eğitim bizim açımızdan da çok önemli. İmkanlarımız dahilinde, toplumumuzun eğitilmesine katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Odamızda, son olarak Denizli Valiliği ile iş birliğinde Kodlama Eğitimi Projesi’ni başlattık. Her hafta DTO’da 60 kişiye ücretsiz kurs veriyoruz. 30-31 Temmuz tarihlerinde de, yine odamızda “E-Ticaret Eğitimi” imkanı sağladık. Bugüne kadar başta binlerce mezun verdiğimiz girişimcilik eğitimi olmak üzere, büyük ilgi gören Moda Tasarım Eğitimi ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Kız Kardeşim Projesi’nin yanında ısı, su ve ses yalıtımı ile kaynakçılık kursları da düzenledik. Özellikle çocuklar ile gençlerimizi öncelikli hedef kitle olarak belirlediğimiz Robotik Kodlama Eğitimi’nin yanı sıra hemen akabinde gerçekleştirdiğimiz E-Ticaret Eğitimi ile de, bu zincire yeni halkalar ekledik. Göreve geldiğimiz günden bu yana, önceliklerimizden biri olan eğitim faaliyetlerimiz, bunlarla da sınırlı kalmayacak.”

OĞUZ: EĞİTİM TOPLUMLARIN ÖNCELİKLERİNDEN

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi ve velisi ile yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu, tatlı telaşını ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Eğitim, şüphesiz her dönemde bütün toplumların öncelikleri arasında yer almıştır. Günümüzde de büyük bir hızla değişen ve gelişen milletler, dünya birincisi olma yarışlarını, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle güçlendirip hızlandırmaktadır. Bu hedefi gerçekleştirmek için, eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim siteminin küreselleşen dünyanın şartları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çağdaş eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılında da en büyük amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlar yanında, pedagojik eğitim esasları doğrultusunda yetiştirip; yüreği insan sevgisiyle dolu, Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan, ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven ve bunları davranış haline getiren başarılı bireyler olarak yetiştirmektir.”