Oğuz: Meslek liseleri göz bebeğimizdir – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Oğuz: Meslek liseleri göz bebeğimizdir

Oğuz: Meslek liseleri göz bebeğimizdir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2019 Perşembe - 20:28Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe - 20:28
Oğuz: Meslek liseleri göz bebeğimizdir

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sanayi için mesleki eğitimin önemine işaret ederek, bu alanda eğitim veren liseleri göz bebeği olarak gördüklerini belirtti.

Merkezefendi Necla-Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıda, mesleki eğitimde Denizli’nin geldiği nokta değerlendirildi. Toplantıya 19 ilçede eğitim veren 52 mesleki eğitim okulun müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sanayileşmede ülkelerin teknolojisi kadar, insan kaynağının yeterliliği son yıllarda ön plana çıkıyor. .Mesleki ve teknik açıdan iyi eğitim almış bireylerden oluşan iş gücü üretimin nitelik ve niceliğinin artmasını beraberinde getiriyor. Ülkemizin sanayileşmesinde en büyük katkı mesleki ve teknik eğitimlerden olacaktır. Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının sektör için nitelikli insan kaynağını yetiştirmesi için bir dizi uygulamaları hayata geçirdi. 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda öğretim programlarında da güncellenme sağlanıyor. Bu bağlamda il olarak; okullarımızda fırsat eşitliği konusunu önemle ele almaktayız. Bununla beraber nicelik ve nitelik anlamında okullarımızı her yönüyle en iyi hale getirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Denizli olarak 2023 vizyon belgesine uygun gelişimi sağlamak için çalışmaların sürdüğünü anlatan Oğuz, “Sanayicilerimizle yapılacak olan iş birliği protokollerinin öneminin bilincindeyiz. Her alanda olduğu gibi mesleki eğitim alanında da iyi organize olduğumuz takdirde başarıya ulaşır ve yarınların keşfinde önemli adımlar atmış oluruz. Meslek liseleri göz bebeğimizdir. 2023 vizyonu doğrultusunda çıktığımız yolda mesleki eğitim alanında bizlere destek olan iş dünyasına katkılarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.