Denizli ile Antalya arasında mektupla kurulan dostluk – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Denizli ile Antalya arasında mektupla kurulan...

Denizli ile Antalya arasında mektupla kurulan dostluk

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2019 Pazar - 16:42Güncelleme: 5 Mayıs 2019 Pazar - 18:00
Denizli ile Antalya arasında mektupla kurulan dostluk

Sosyal medya üzerinde yazışmalar ve SMS ile haberleşme, mektuplaşmayı neredeyse nostalji haline getirdi. Mektuplar yazılmayınca postacılar merakla beklediğimiz içinde iyi ve sevindirici haberlerin yazılı olduğu zarfları taşımaz oldu. Ama Denizli ile Antalya arasında kurulan köprü mektuplarla dostluğu, o yazışmalar da ilk buluşmayı sağladı.

Pamukkale’nin Zeytinköy Mahallesi’ndeki Denizli Ticaret Borsası Ortaokulu ile Antalya’nın Kaş ilçesindeki Durmuş Gülser Gedikoğlu Ortaokulu öğrencileri arasında başlayan mektuplaşma kalıcı bir dostluğa dönüştü. Her şey “Mektup Arkadaşlığı” projesiyle başladı. Projenin Denizli ayağını Denizli Ticaret Borsası Ortaokulu Müdürü Zahide Karaoğlu, müdür yardımcıları Bilge Aydazer ve Mehmet Mulcar, Türkçe öğretmeni ve proje sorumlusu Fatih Batur, sosyal bilgiler öğretmeni Kamil Yerli, Türkçe öğretmeni Ali Kaan yer aldı. Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Serkan Kar da destek verdi.

Projenin Antalya ayağını ise Durmuş Gülser Gedikoğlu Ortaokulu Müdürü Semih Öztürk, öğretmenler İsmail Yılmaz, Yasemin Algül ve Merve Eroğlu yürüttü.

BİR YIL MEKTUPLAŞTILAR

Proje kapsamında öğrenciler bir yıl mektuplaştı. Gelişen dostluğun yüz yüze görüşmeyle tamamlanması için buluşma kararı alındı. İlk randevu Denizli’deydi. Zeytinköy’deki Denizli Ticaret Borsası Ortaokulu’nda bir araya gelen mektup arkadaşları tanıştı. Oynanan oyunlar, yarışmalar, tarihi ve doğal güzelliklere düzenlenen gezilerle ile keyifli anlar geçirildi.

BİR SONRAKİ BULUŞMA ANTALYA’DA

Antalya’dan gelen öğrenci ve öğretmenler, Denizlili öğrenci ve öğretmenlerin misafirperverliklerinden çok memnun kaldıklarını belirterek, mektup arkadaşlarını Antalya’ya davet etti.