Dalaman Ailesi’ne vefa gecesi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Dalaman Ailesi’ne vefa gecesi

Dalaman Ailesi’ne vefa gecesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mayıs 2019 Pazartesi - 20:14Güncelleme: 6 Mayıs 2019 Pazartesi - 20:14
Dalaman Ailesi’ne vefa gecesi

Eğitime yaptırdıkları ilkokul ve anaokulu ile destek veren Dalaman Ailesi’ne düzenlenen vefa gecesiyle teşekkür edildi.

Denizli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen vefa gecesi Dedeman Park Otel’de yapıldı. Vali Hasan Karahan, eşi Şule Meral Karahan, hayırsever Turgut Dalaman, eşi Berna Dalamanve ailesi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Gece, Turgut Dalan ve ailesi adına hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından anaokulu ve ortaokul öğrencileri, hayırsever Turgut Dalaman’a hitaben yazdıkları şiirleri okudu.

“NEREYE İHTİYAÇSA ORAYA YAPALIM” DEDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, gecede yaptığı konuşmada, “Hayırseverimiz Turgut Dalaman okul yaptırmak istediğinde, ‘nereye okul yaptırmak istiyorsunuz?’ diye sorduğumuzda ‘ihtiyaç neredeyse oraya yapalım’ cevabını vermişti. Akabinde Honaz Karateke’ye Necati-Fikriye Dalaman İlkokulu ve Ortaokulunu yaptırarak ilimiz eğitimine kazandırdılar. Ayrıca Topraklık Mahallemize de Berna Dalaman Anaokulu’nu yaptırarak ihtiyacı karşılamış oldular. İlimiz eğitimde hayırseverleri bakımından çok şanslı bir il. Buradan tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“EN MUTLU GÜNÜM ANAOKULUNDA GEÇTİ”

Hayırsever İşadamı Turgut Dalaman ise, “İlimize hizmet adına yaptırdığımız okullarında tüm ailemin büyük destekleri ve katkıları vardır. Ben 1958 doğumluyum.Bu yaşıma kadar hayatta birçok şeyi gördüm ve yaşadım. Bu güne kadar en mutlu olduğum gün Berna Dalaman Anaokulu’ndaki 23 Nisan kutlama programı idi. Okullarımızın ve ilimiz eğitiminin her zaman yanındayız. Bu güzel geceyi düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.diye konuştu.

“300 CİVARI OKUL YAPTIRAN HAYIRSEVERİMİZ VAR”

Vali Hasan Karahan da konuşmasında, “Mensubiyet mesuliyet ister sözü vardır. Bu topraklara mensup olan insanlar bu mensubiyetin getirdiği mesuliyeti de idrak ederek böyle güzellikleri milletimizin gençliğimizin hizmetine sunuyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Denizli bu yönden örnek bir şehir. Eğitime hayırsever katkısı bakımından ilimiz Türkiye hatta dünya birincisi. Bunu gururla her fırsatta dile getiriyoruz. Bize bu fırsatı veren Denizlili hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.Denizlili hemşerilerimiz bugün olduğu gibi bundan sonrada bu hizmetlerinin devam edeceğine yürekten inanıyoruz. 300 civarı okul yaptıran hayırseverimiz var. Eğitim en önceliğimizdir. Hayırseverlerimiz için vefa geceleri düzenleyerek onlarla bir araya gelmek istedik. Hayırseverlerimize eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda Karahan, hayırsever Turgut Dalaman ve eşi Berna Dalaman’a eğitime yaptıkları katkılardan dolayı plaket verdi.