Çürüksu Havzası’nda Yer Bilimleri Eğitimi-2 projesi başladı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Çürüksu Havzası’nda Yer Bilimleri Eğitimi-2 projesi...

Çürüksu Havzası’nda Yer Bilimleri Eğitimi-2 projesi başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ağustos 2018 Cuma - 13:03Güncelleme: 31 Ağustos 2018 Cuma - 13:04
Çürüksu Havzası’nda Yer Bilimleri Eğitimi-2 projesi başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Barış Semiz'in yürütücülüğünde önerilen, ‘Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-2’ projesinin ikincisi başladı.

TÜBİTAK 4004 (Bilim ve Toplum Projeleri) desteğiyle PAÜ tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Çürüksu (Denizli) Havzası'nda Yer Bilimleri Eğitimi-2 projesinde, eğitim faaliyetleri Denizli ve Manisa Kula’da gerçekleştiriliyor. 8 Eylül’e kadar sürecek eğitim programında, özellikle yer bilimlerine gönül veren öğretmenler birçok bilimsel aktiviteyle eşsiz bir deneyim yaşama imkanı bulacak.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Barış Semiz'in yürütücülüğünü, PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Beran Çelik ve Kula Jeoparkı’ndan Prof. Dr. Tuncer Demir’in proje yardımcı uzmanlığı yaptığı eğitim program ile katılımcı öğretmenlerin yer bilimlerine olan bakış açısını değiştirmeleri, yer bilimlerine olan ilgiyi artırmaları, bu yolla katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymaları amaçlanıyor. Eğitim programının hedef kitlesi sınıf, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve coğrafya öğretmenleri olarak belirlenirken, başta Denizli ve Ege Bölgesi olmak Türkiye’nin çeşitli yörelerinden öğretmenler eğitime katılıyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-2’nin açılışı PAÜ Mühendislik Fakültesi B Blok Konferans Salonu’nda yapıldı. Açılış programında konuşan PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, geçen yıl düzenlenen eğitimin başarılı geçtiğini ve katılımcılardan güzel geri dönüşler aldıklarını hatırlatırken, bu eğitimlerin öğretmenlerin meslek hayatlarına olumlu katkılar sunacağına olan inancını dile getirdi.

Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Semiz de Denizli’yi içine alan Çürüksu Vadisi’nin tarih boyu medeniyetler tarafından ilgi gören bir coğrafya olduğunu, doğal kaynaklar bakımından zengin olan bu bölgede yapılan etkinliklerin yararlı sonuçlar vereceğine inandığını belirtti.

Konuşmasında proje katılım süreci ve proje kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Barış Semiz, öğretmenlerin jeoloji bilgilerini uygulamalı olarak desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

On gün sürecek eğitim programında yer bilimleri, çevre bilinci, deprem, fay, madenler ve jeotermal enerji konuları uzmanlar tarafından katılımcılara aktarılacak. Çürüksu (Denizli) havzasındaki, doğa harikası Pamukkale, jeotermal sistemler, mağaralar, mermer ve traverten ocakları, Türkiye’nin en genç ve orijinalliğini en iyi muhafaza etmiş volkanik sahası özelliğine sahip Kula Jeoparkı eğitim amacıyla kullanılacak.

Geçen yılki eğitimden farklı olarak bu yılki eğitime Güney Şelalesi, Keloğlan Mağarası, Ulubey Kanyonları ve Kışladağ altın madeni de eklendi. Ayrıca eğitimlere ilaveten fotoğrafçılık konusunda da eğitimler verilecek ve fotoğraflarla yerbilimleri teması vurgulanacak.

Etkinlik sonunda proje katılımcılarına PAÜ tarafından 'Yer Bilimleri Eğitimi Sertifikası' verilecek.