Çardak MYO’nun tabelası asıldı, sıra YÖK onayında – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Çardak MYO’nun tabelası asıldı, sıra YÖK...

Çardak MYO’nun tabelası asıldı, sıra YÖK onayında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2018 Perşembe - 14:09Güncelleme: 9 Ağustos 2018 Perşembe - 14:09
Çardak MYO’nun tabelası asıldı, sıra YÖK onayında

Çardak’ta açılacak Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Meslek Yüksekokulu’nun tabelası asılırken, YÖK onayıyla eğitim kurumunun öğrenci kabulüne başlayacağı bildirildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çardak’ta açılacak Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu ile ilgili olarak ilçeye gitti. Bu ziyarette Bağ’a Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Şenay, Çardak OSB MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selami Kesler, PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Azmi Gün eşlik etti.

Çardak Organize Sanayi Bölgesi MYO tabelasının asılması ve incelemelerin ardından açıklamada bulunan Rektör Bağ, “Organize sanayi bölgelerinde meslek yüksekokulu açılması destekleniyor. Biz de bu doğrultuda Çardak’ta Pamukkale Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan Çardak OSB MYO’yu hayata geçiriyoruz. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Okulumuz, OSB kimliğiyle PAÜ bünyesindeki diğer 16 MYO’dan ayrılıyor. Çardak OSB MYO, özellikle bölgenin dokusuna uygun bir yüksekokul olacak. İlçenin gelişimine hem kültürel anlamda hem de bölgede kurulacak olan sanayi bölgesi kuruluşlarına büyük katkı sağlayacak” dedi.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ise, yıllardır beklenen bir hayalin gerçekleştiğini söyleyerek, “Okulumuza müdürümüz atandı, sekreterimiz atandı. İnşallah önümüzdeki süreçte de hocalarımız atanacak. Çardak artık bundan sonra bambaşka nitelikte bir yüksekokula sahip ilçe olarak yerini alacak. Türkiye’de bu özellikte çok az sayıda okul var, bunlardan bir tanesi de Çardak’ta olacak. İlçemiz artıksanayileşme açısından eğitimin merkezi haline gelmiş olacak. Buradaki en büyük görev ilçe halkımıza düşüyor. Yerleşkeler oluşturulması lazım, yeni iş yerlerinin, ticarethanelerin kurulması lazım. Gelen öğrencileri en iyi şekilde misafir edebilmek için sosyal donatıları hazırlamak lazım. Biz de bu noktada halkımızı bilinçlendireceğiz” diye konuştu.

“NİSAN AYINDA DOSYA TAMAMLANACAK”

PAÜ Çardak OSB MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selami Kesler de “Meslek Yüksekokulumuz, organize sanayi bölgesinde kurulmasıyla birlikte Türkiye’de sayılı yüksekokullardan bir tanesi olacak. Organize sanayi bölgesinde kurulacak olan bölümler tamamen teknik olacak. Biz bu sene Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi adı altında bir bölümün onayını senatomuzdan aldık. Bu hafta da YÖK’e onaya göndereceğiz. İnşallah Nisan ayında öğrenci alımı için dosya tamamlanmış olacak” açıklamasını yaptı.